Køb billet
Køb årskort
Kom og vær med til at sige farvel, inden et portræt af den romerske kejser Septimius Severus drager på en længere rejse.
Tag med til yoga i festsalen, hvor du omgivet af antikke statuer kan tage en velfortjent pause.
I maj åbner en hel udstillingsetage dedikeret til en af museets mest markante skikkelser: den franske kunstner Paul Gauguin
I foråret vil Glyptoteket fortælle historien om Edgar Degas’ værk Danseøvelser i foyeren, som er en del af Glyptotekets franske samling.
I efteråret 2025 præsenterer Glyptoteket og C.C. den første soloudstilling i Danmark med den kuwaitisk-puertoricanske kunstner Alia Farid.
Hør den underfundige historie om to krokodillemumier fra Glyptotekets ægyptiske samling.
Inden kejserportrættet samt de arkitektoniske terrakottaer overdrages permanent til Tyrkiet, udstilles et udvalg af genstandene for sidste gang.
På denne omvisning dykker vi ned i disse tvetydige skulpturer og Rodins særlige fascination af antikken.
Tag høretelefoner på og slå jer ned på tæpperne i vinterhaven under palmerne.
Slow vender tilbage i 2025! Fordyb dig i kunst, talks, samtaler, musik og mad og få mangeartede perspektiver på museets aktuelle særudstillinger.
Hver lørdag og søndag mellem 11 og 15 er vores værter klar til at modtage jer i vinterhaven.
Fortællingen om Glyptoteket er uløseligt forbundet med brygger Carl Jacobsens store kærlighed til skulptur.
På omvisningen dykker vi ned i historierne bag ødelæggelserne – fortællinger der også åbner op for spændende refleksioner.
På denne omvisning ser vi nærmere på Glyptotekets marmorskulpturer.
På denne omvisning kaster vi et nutidigt blik på et udvalg af Glyptotekets antikke skulpturer og deres fortællinger.
På omvisningen dykker vi ned i arkitekturen og vi hører historierne om de tre forskellige bygninger, som museet i dag består af.
Vi går helt tæt på penselstrøg og farvevalg, men også på de komplekse fortællinger og spændinger, der gemmer sig bag kunstværkerne.
På denne omvisning ser vi nærmere på kunstnernes motivvalg og maleteknik og undersøger diversiteten i 1800-tallets franske malerkunst.
På denne omvisning kan du høre om Glyptotekets samling af old-ægyptisk kunst, som i dag rummer mere end 300 værker.
Oplev en af Danmarks førende pianister, Tanja Zapolski, på en meditativ musikoplevelse, hvor ro og nærvær fylder både krop og sind.
Få styr på dine græske klassikere og deres betydning for vores verdensopfattelse i dag. Glyptotekets populære arrangementsrække vender tilbage.
Få styr på de græske klassikere og deres betydning for vores verdenssyn i dag. Glyptotekets populære arrangementsrække er tilbage.
Kom og oplev pianist og komponist Jacob Anderskov sammen med Århus Sinfonietta indtager Glyptotekets storslåede Festsal.
Glyptotekets årskortholdere inviteres til et eksklusivt arrangement om særudstillingen ‘Ikonoklasme – kunsten som kampplads’.
Glyptotekets årskortholdere inviteres endnu engang til en eksklusiv, rolig morgen inden museet åbner kl. 10.
Glyptotekets årskortholdere inviteres til et eksklusivt arrangement med ph.d. og museumsinspektør i moderne samling Christine Horwitz Tommerup.
Glyptotekets årskortholdere inviteres til en eksklusiv særomvisning med postdoc Vibe Nielsen.
Glyptoteket og Folkehøjskolernes Forening inviterer til nytårssang fra Højskolesangbogen.
Udstillingen viser samlinger af oldtidsgenstande fra kulturer omkring Middelhavet og i Mellemøsten fra 6000 f.v.t. - 300 e.v.t.
Nyt fra laboratoriet: Eksklusiv pop-up udstilling med forgyldte mumiemasker.
I udstillingen kan du se frem til at komme helt tæt på Glyptotekets unikke arkitektur gennem fotos, tegninger, film, modeller og installationer.
Berlingske ★★★★ Stor særudstilling om Kai Nielsen. Kunstneren der skabte Vandmoderen til Glyptoteket og velkendte værker fra det offentlige rum.
I juni 2024 åbner CC og Glyptoteket en ny, stor soloudstilling med den internationale kunstnerduo Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme.
'Ikonoklasme - kunsten som kampplads' fortæller historien om menneskets stormfulde forhold til kunsten, og hvad der driver os til at ødelægge den.
I anledning af 100-året for den spanske maler Joaquín Sorollas død viser Glyptoteket en udstilling med væsentlige værker fra Museo Sorollas samling.
Forfatter Josefine Klougart dykker ned i menneskets forhold til naturen set gennem Glyptotekets landskabsmalerier.
I udstillingen præsenterer Glyptoteket og Copenhagen Contemporary i samarbejde den anerkendte samtidskunstner Abbas Akhavan.
I anledning af København som World Capital of Architecture præsenterer vi en særudstilling, der fortæller historien om Glyptotekets bygninger.
Til efteråret præsenterer Glyptoteket 24 fabelagtige franske tegninger fra det 19. og 20. årh. samt Edgar Degas’ hovedværk Lille danserinde 14 år.
I Den lille salon kan du opleve en mindre temaudstilling, der sætter fokus på den franske kunstner Paul Gauguins ophold i København.
Se mesterværker af blandt andre Édouard Manet, Berthe Morisot, Paul Gauguin, Claude Monet og Pierre-Auguste Renoir.
Glyptoteket inviterer indenfor til en særudstilling om den ægyptiske by Amarnas storhed og fald.
Den franske kunstner Suzanne Valadon udfordrede sin sociale skæbne og banede nye veje for kunsten med sine kompromisløse portrætter og nøgenstudier.
♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken ★ ★ ★ ★ - Kr. Dagblad ★ ★ ★ ★ ★ - Jyllands-Posten Soloudstilling med den kenyansk-britiske samtidskunstner Michael Armitage
★ ★ ★ ★ ★ ★ - Børsen ★ ★ ★ ★ ★ - Kr. Dagblad ★ ★ ★ ★ ★ - Berlingske ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken
Oplev Danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige billedhugger, Anne Marie Carl-Nielsen, i en stor soloudstilling i efteråret 2021
Berlingske ★★★★★ Kr. Dagblad ★★★★★ Jyllands-Posten ★★★★★ Børsen ★★★★★ Politiken ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Se bl.a. Elisabeth Jerichau-Baumann, C.W. Eckersberg, Martinus Rørbye, J.A. Jerichau, J. Th. Lundbye, Christen Købke, Astrid Noack & Edvard Weie.
Berlingske ★★★★★ Kr. Dagblad ★★★★★
Berlingske ★★★★ Kr. Dagblad ★★★★ Politiken ♥ ♥ ♥ ♥ Soloudstilling med den danske kunstner Tal R.
♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken ★ ★ ★ ★ ★ - Berlingske Særudstilling om den oldægyptiske guddom Bes
Fra den 10. oktober 2019 - 15. marts 2020 kan du komme helt tæt på fire antikke marmorhoveder på Glyptoteket.
Et personligt, ambitiøst og billedskønt filmværk baseret på tiden mellem Sofokles’ to tragedier Kong Ødipus og Ødipus i Kolonos.
Glyptoteket viser udvalgte værker fra museets magasiner heriblandt værker af Louise Bourgeois, Astrid Noack, Alberto Giacometti og Eugène Delacroix.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken ★ ★ ★ ★ ★ ★ - Berlingske ★ ★ ★ ★ ★ - Kr. Dagblad Anmelderrost særudstilling med den franske kunstner, Pierre Bonnard.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken ★ ★ ★ ★ ★ ★ - Kr. Dagblad ★ ★ ★ ★ ★ - Berlingske Anmelderrost særudstilling om oasebyen Palmyra
Carpeaux, Degas, Rodin, Maillol og Dalou....
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken ★ ★ ★ ★ ★ ★ - Berlingske ★ ★ ★ ★ ★ ★ - Børsen Anmelderrost udstilling med den franske kunstner Odilon Redon.
Udstillingen viser nogle af Glyptotekets vigtigste franske værker fra det 19. århundrede.
Fest og overflod i Romerriget!
Paul Gauguin (1848-1903) og hans eksperimenterende livtag med det såkaldt primitive.
Oldtidsbyen Crustumerium med fokus på antikkens forestillinger om liv og død.
Théodore Rousseaus (1812-67) rigt varierede livsværk, hvor landskabsmaleriet blev en kampplads for vilde maleriske fornyelser.
I oldtidens Ægypten var farao det tætteste på en personificeret gud. Efterårets store særudstilling viser den almægtige farao fra forskellige vinkler.
Få et unikt indblik i det gamle Ægypten og stift bekendskab med legendariske gamle ægyptere såsom Ramses II, Tutankhamon, og Nefertiti.
Tag med på en vandring gennem et årtusinds syn på mennesket og den kunstneriske skildring af menneskelige idealer, fysiske såvel som mentale.
Carpeaux, Rodin, Degas, Bissen, Sinding, Dubois, Matisse, Kai Nielsen, Freund, Lemmerz, Marqueste, Maillol, Mercié, Meunier, Thorvaldsen...