Picnic – museets café

Da Carl Jacobsen åbnede Glyptoteket i 1882, var formålet ikke kun at give københavnerne et nyt kunstmuseum. Det var også at give dem en oase med Vinterhaven som det frodige omdrejningspunkt, der skulle give hver enkelt gæst en mulighed for at koble af fra hverdagen og gøre besøget til en uforpligtende nydelse.

Picnic har åbent i løbet af alle museets åbningsdage fra tirsdag til søndag, og er placeret lige ved den smukke Vinterhave, hvorfra der serveres velsmagende frokostanretninger, desserter, kaffe og andre drikkevarer.

Bemærk venligst, at der skal betales entré til Glyptoteket for at besøge Picnic.

Glyptoteket følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Mundbind skal benyttes i caféområdet, dog ikke når du sidder ned.

Menu
På Picnic serverer vi moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke. Udgangspunktet er velkendte klassikere, men madens komposition og udtryk gentænkes og tilføjer smagsoplevelsen overraskende nuancer.

Se vores menukort
Tirsdag-søndag

Book bord

 

Kontakt os venligst på 33418128 eller picnic@glyptoteket.dk, hvis du ønsker at booke større selskaber end 7 personer.
Vær opmærksom på at telefon samt mail ikke er bemandet mandage og tirsdage. Telefonen bliver kun besvaret onsdag-fredag kl. 10-12.

Bemærk, at det ikke er muligt at booke bord om tirsdagen.

Åbningstider
Picnic er åben 10-16.30 tirsdag-søndag

Særlige retningslinjer i forbindelse med corona/covid19
Vær venligst opmærksom på, at museets café følger retningslinjerne for restauranter. Det betyder blandt andet, at det er påkrævet, at man benytter mundbind i caféområdet, når man ikke sidder ned.

Handicapforhold
Glyptoteket er en gammel bygning underlagt fredningsforhold, som gør, at museet ikke er optimalt indrettet til fx kørestolsbrugere. Det betyder blandt andet, at der desværre er trapper op til caféen. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at gøre caféen så tilgængelig som mulig for alle. Derfor beder vi alle kørestolsbrugere om at booke bord i caféen forud for jeres besøg senest en dag i forvejen og anføre i kommentarfeltet ved booking ’kørestolsbruger’.

Om navnet Picnic
På Glyptoteket kan du holde ”picnic” i det grønne hele året – også selvom vejret er gråt og ubarmhjertigt udenfor. Navnet er ligeledes inspireret af Glyptotekets stærke franske forbindelse: Carl Jacobsens store samling af franske skulpturer og sønnen Helge Jacobsens omfattende samling af franske, impressionistiske malerier. Derfor er det helt oplagt, at caféens navn skulle findes i det franske sprog (pique-nique på fransk, senere picnic på engelsk).

Særarrangementer
Ved reservation til selskaber på mere end 30 personer eller arrangementer uden for Glyptotekets åbningstider, rettes henvendelse til arrangement@glyptoteket.dk

Virksomheder

Glyptotekets smukke kulturhistoriske bygning rummer et hav af muligheder. Fra de små intime arrangementer til de storslåede receptioner for op til 500 gæster.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.