Picnic har åbent i løbet af alle museets åbningsdage fra tirsdag til søndag og er placeret lige ved den smukke Vinterhave, hvorfra der serveres velsmagende frokostanretninger, desserter, kaffe og andre drikkevarer.

Bemærk venligst, at der skal betales entré til Glyptoteket for at besøge Picnic.

Åbningstider
Picnic er åben 10-16.30 (køkken: 11:30-15:00) tirsdag-søndag.

Torsdag aften: lukket. I tilfælde af dårligt vejr afholdes arrangementet Torsdag på taget i caféen
(Torsdag på taget kræver forudbestilt billet).

Book bord

Vi anbefaler alle vores gæster at booke bord til frokost.
Frokosten serveres kl. 11:30-15:00.

Bemærk, det er ikke muligt at reservere bord om tirsdagen eller på tagterrassen.
Her skal du blot dukke op, så finder vi et bord.

Reservér bord her:

Kontakt os venligst på 33418128 eller picnic@glyptoteket.dk, hvis du ønsker at booke større selskaber end 7 personer.

Vær opmærksom på, at telefon samt mail ikke er bemandet mandage og tirsdage. Telefonen bliver kun besvaret onsdag-fredag kl. 10-12.

Picnic på taget

Picnic udvider og åbner en pop up på tagterrassen. Åbent tirsdag-søndag fra 6. juli – 8. august kl. 12-16. Her kan du nyde kolde drikkevarer, drinks, let frokost, kaffe og kage med udsigt til Københavns smukke tage og tårne. Se menukortet her.

Bemærk, at det ikke er muligt at booke bord på tagterrassen. Her skal du blot dukke op – der er pladser nok.

Der er både trapper og elevator op til taget.

Obs! Lukket i tilfælde af dårligt vejr.

Torsdag på taget
Kom med til torsdagsbar på Glyptotekets tagterrasse, hvor Picnic serverer kolde drinks og lækker mad til sommerlige toner. Bag komfuret står tidligere Michelin-kok Lasse Askov og maden indtages i afslappede omgivelser.

Torsdag på taget afholdes torsdage fra slut juni til start september. Find datoer og forskellige menuer her.
I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet til caféen i museet.

Historien

Da Carl Jacobsen åbnede Glyptoteket i 1897, var formålet ikke kun at give københavnerne et nyt kunstmuseum. Det var også at give dem en oase med Vinterhaven som det frodige omdrejningspunkt, der skulle give hver enkelt gæst en mulighed for at koble af fra hverdagen og gøre besøget til en uforpligtende nydelse.

Derfor kan du på Glyptoteket holde ”picnic” i det grønne hele året – også selvom vejret er gråt og ubarmhjertigt udenfor. Navnet på museets café er ligeledes inspireret af Glyptotekets stærke franske forbindelse: Carl Jacobsens store samling af franske skulpturer og sønnen Helge Jacobsens omfattende samling af franske, impressionistiske malerier. Derfor er det helt oplagt, at caféens navn skulle findes i det franske sprog (pique-nique på fransk, senere picnic på engelsk).

Picnic bestyres af topkokken Lasse Askov, der har mere end 15 års erfaring med arrangementer og gæster. Tidligere prægede han den københavnske restaurantscene og blev blandt andet tildelt en Michelin-stjerne i 2009 på restaurant Kokkeriet. På Picnic leverer han moderne mad fremstillet af de bedste råvarer i menuer, der ændrer sig efter årstiden.

”… oplagt, hvis man savner følelsen af at være på en eksotisk rejse et frodigt sted med palmer og lunt vejr” – Politiken

”… en museumscafé i topklasse” – Berlingske

Praktisk information 

Særlige retningslinjer i forbindelse med corona/covid19
Vær venligst opmærksom på, at museets café følger retningslinjerne for restauranter.

Handicapforhold
Glyptoteket er en gammel bygning underlagt fredningsforhold, som gør, at museet ikke er optimalt indrettet til fx kørestolsbrugere. Det betyder blandt andet, at der desværre er trapper op til caféen. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at gøre caféen så tilgængelig som mulig for alle. Derfor beder vi alle kørestolsbrugere om at booke bord i caféen forud for jeres besøg senest en dag i forvejen og anføre i kommentarfeltet ved booking ’kørestolsbruger’.

Middage, receptioner og konferencer
Ved reservation til selskaber på mere end 30 personer eller arrangementer uden for Glyptotekets åbningstider, rettes henvendelse til arrangement@glyptoteket.dk. Læs mere om arrangementer og konferencer.

Virksomheder

Glyptotekets smukke kulturhistoriske bygning rummer et hav af muligheder. Fra de små intime arrangementer til de storslåede receptioner for op til 500 gæster.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.