Picnic har åbent i løbet af alle museets åbningsdage fra tirsdag til søndag og er placeret lige ved den smukke Vinterhave, hvorfra der serveres velsmagende frokostanretninger, desserter, kaffe og andre drikkevarer.

Bemærk venligst, at der skal betales entré til Glyptoteket for at besøge Picnic.

Åbningstider
Picnic er åben 10-16.30 (køkken: 11.30-15.00) tirsdag-søndag.

Picnic har åbent for aftenservering torsdag aften 17-19.30
(kl. 15-17 er det kun muligt at få drikkevarer og kage).

Picnic åbner en pop-up café på tagterrassen tirsdag til søndag kl. 10-16 hele sommeren .

 

Book bord

Vi anbefaler alle vores gæster at booke bord til frokost.
Frokosten serveres kl. 11:30-15:00.

Bemærk, det er ikke muligt at reservere bord om tirsdagen.
Her skal du blot dukke op, så finder vi et bord.

Reservér bord her:

Kontakt os venligst på 33418128 eller picnic@glyptoteket.dk, hvis du ønsker at booke større selskaber end 7 personer.

Vær opmærksom på, at telefon samt mail ikke er bemandet mandage og tirsdage. Telefonen bliver kun besvaret onsdag-fredag kl. 10-12.

Servering på tagterrassen

Igen i år kan du nyde forfriskninger med udsigt til byens tårne og tage, når Picnic åbner en pop-up café på tagterrassen hen over sommeren.

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 10-16 til og med 28. august.

Se menukortet her.

Bemærk: lukket i tilfælde af dårligt vejr. Adgang til tagterrassen via trapper eller elevator.

Torsdag på taget
Hver torsdag aften hele sommeren holder vi torsdagsbar på tagterrassen. Læs mere og køb billetter her.

Historien

Da Carl Jacobsen åbnede Glyptoteket i 1897, var formålet ikke kun at give københavnerne et nyt kunstmuseum. Det var også at give dem en oase med Vinterhaven som det frodige omdrejningspunkt, der skulle give hver enkelt gæst en mulighed for at koble af fra hverdagen og gøre besøget til en uforpligtende nydelse.

Derfor kan du på Glyptoteket holde ”picnic” i det grønne hele året – også selvom vejret er gråt og ubarmhjertigt udenfor. Navnet på museets café er ligeledes inspireret af Glyptotekets stærke franske forbindelse: Carl Jacobsens store samling af franske skulpturer og sønnen Helge Jacobsens omfattende samling af franske, impressionistiske malerier. Derfor er det helt oplagt, at caféens navn skulle findes i det franske sprog (pique-nique på fransk, senere picnic på engelsk).

Picnic bestyres af topkokken Lasse Askov, der har mere end 15 års erfaring med arrangementer og gæster. Tidligere prægede han den københavnske restaurantscene og blev blandt andet tildelt en Michelin-stjerne i 2009 på restaurant Kokkeriet. På Picnic leverer han moderne mad fremstillet af de bedste råvarer i menuer, der ændrer sig efter årstiden.

”… oplagt, hvis man savner følelsen af at være på en eksotisk rejse et frodigt sted med palmer og lunt vejr” – Politiken

”… en museumscafé i topklasse” – Berlingske

Læs mere +

Praktisk information 

Handicapforhold
Glyptoteket er en gammel bygning underlagt fredningsforhold, som gør, at museet ikke er optimalt indrettet til fx kørestolsbrugere. Det betyder blandt andet, at der desværre er trapper op til caféen. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at gøre caféen så tilgængelig som mulig for alle. Derfor beder vi alle kørestolsbrugere om at booke bord i caféen forud for jeres besøg senest en dag i forvejen og anføre i kommentarfeltet ved booking ’kørestolsbruger’.

Middage, receptioner og konferencer
Ved reservation til selskaber på mere end 30 personer eller arrangementer uden for Glyptotekets åbningstider, rettes henvendelse til arrangement@glyptoteket.dk. Læs mere om arrangementer og konferencer.

Virksomheder

Glyptotekets smukke kulturhistoriske bygning rummer et hav af muligheder. Fra de små intime arrangementer til de storslåede receptioner for op til 500 gæster.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.