Forskningens døgn

Forskningens døgn på Glyptoteket. Hvem tilhører kulturarven?

/ 25. april 2024
kl. 17 - 18

Hvem tilhører kulturarven? I en tid med øget globalisering og opmærksomhed på kulturarv og identitet, er repatriering blevet et centralt emne i den internationale dialog om etik, kulturpolitik og historiefortælling.

Men hvad ved Glyptoteket om, hvordan og hvorfra museets antikke genstande er erhvervet? Og hvorfor er det så vanskeligt at håndtere krav om repatriering? Det kan du blive klogere på denne aften, hvor Glyptotekets seniorforsker, klassisk arkæolog Cecilie Brøns, fortæller om forskellige metoder til at undersøge antikke genstandes proveniens og kaste lys over fortiden.

Køb billet her.

Forskningens døgn

På aftenen kan du også møde Glyptotekets direktør Gertrud Hvidberg-Hansen, som fortæller om de museumsetiske problemstillinger, der er forbundet med repatriering, og hvilke principper Glyptoteket navigerer efter.

Aftenens vært er Tore Leifer, redaktør ved Frederiksborg, Nationalhistorisk Museum, og forfatter til bl.a. ’Antikken omkring os’.

Pris og billetter
Voksen: 145 kr.
Under 27/studerende: 115 kr.
Årskortholder: 30 kr.
Under 18 år: 30 kr.

Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen, så du kan opleve museets samlinger ifm. arrangementet. I Picnic kan du spise dejlig aftensmad eller nyde et glas. Læs mere om menu og bordbooking her.

Billetter købes via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb årskort og opnå rabat på mange andre arrangementer samt i Glyptotekets butik og café. Læs mere og køb årskort her.

Info om tilgængelighed med kørestol, ledsagerordning osv. findes her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.