Dansk kunst 1780-1930

Dansk kunst 1780-1930

Udstilling

I udstillingen af Glyptotekets danske samling kan du se et udvalg af værker skabt af fremtrædende kunstnere i perioden fra slutningen af 1700-tallet til slutningen af 1800-tallet – kunstnere som Jens Juel, C.W. Eckersberg, Christen Købke, J. Th. Lundbye, Martinus Rørbye, P.S. Krøyer og Anne Marie Carl-Nielsen blandt mange andre.

Du kan opleve en række hovedværker i dansk kunst og få indblik i centrale temaer og motiver i perioden, herunder naturstudier og landskabsmaleri, modelstudier, portrætter og kunstnernes fascination af antikken. Alt sammen bundet sammen af fortællingen om en markant kunstsamling påbegyndt af Carl Jacobsen i slutningen af 1800-tallet. I Vinterhaven står et af hovedværkerne i museets samling af dansk skulptur fra begyndelsen af 1900-tallet: Kai Nielsens Vandmoderen, der udgør et vartegn for Glyptoteket.

Sjældent værk i udstillingen
I marts 2022 erhvervede Glyptoteket et nyt maleri af den danske guldaldermaler Christen Købke, som kan ses i udstillingen. Værket En bacchantinde på en søtiger (1839) er atypisk for den danske kunstner, der især er kendt for sine landskabsmalerier og portrætter. Men maleriet viser en mere dekorativ og for offentligheden ukendt side af hans virke, da motivet forener antik mytologi med dansk guldalder. Du kan læse mere om erhvervelsen her.

 

Christen Købke

Christen Købke, En bacchantinde på en søtiger (1839)

Landskabsmaleri Dansk kunst
Besøgende i Dansk kunst på Glyptoteket
Dansk kunst 1780-1930 på Glyptoteket
Glyptotekets samling af Dansk kunst

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.