Dansk kunst 1780-1930

Dansk kunst 1780-1930

Udstilling

Udstillingen præsenterer et stort udvalg af værker fra Glyptotekets fornemme samling af dansk kunst, der omfatter malerier, skulpturer og tegninger af bl.a. Elisabeth Jerichau-Baumann, C.W. Eckersberg, Martinus Rørbye, J.A. Jerichau, H.W. Bissen, Jens Juel, J. Th. Lundbye, Christen Købke, P.C. Skovgaard, P.S. Krøyer, Theodor Philipsen, Astrid Noack, Edvard Weie, Karl Isakson, Vilhelm Hammershøi m.fl.

I samlingen kan du opleve en række hovedværker i dansk kunst og få indblik i centrale temaer i periodens kunst, hvor man kan opleve udvekslingen med international kunst, landskabsopfattelse og natursyn, fascinationen af antikken og skiftende kunstneriske idealer – alt sammen bundet sammen af fortællingen om en markant kunstsamling påbegyndt af Carl Jacobsen i slutningen af 1800-tallet.

Sjældent værk i udstillingen
I marts 2022 erhvervede Glyptoteket et nyt maleri af den danske guldaldermaler Christen Købke, som kan ses i udstillingen. Værket En bacchantinde på en søtiger (1839) er atypisk for den danske kunstner, der især er kendt for sine landskabsmalerier og portrætter. Men maleriet viser en mere dekorativ og for offentligheden ukendt side af hans virke, da motivet forener antik mytologi med dansk guldalder. Du kan læse mere om erhvervelsen her.

 

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.