Carlsbergfamilien

Carlsbergfamilien omfatter en verdensomspændende bryggerikoncern, tre uddelende fonde, to internationalt anerkendte museer og et internationalt banebrydende forskningslaboratorium.


En del af Carlsbergfamilien
Ny Carlsberg Glyptotek har stadig tætte bånd til Carlsberg. Ikke mindst gennem Ny Carlsbergfondet, som blandt mange andre forpligtelser også støtter driften af Glyptoteket.

Gå på opdagelse i Carlsbergfamiliens historie med et digitalt kort over bygninger, monumenter og skulpturer skabt af Carlsbergs stifter brygger J.C. Jacobsen og hans søn Carl Jacobsen. Og besøg Carlsbergfamiliens digitale formidlingssite, hvor du kan læse om det store præg, som bryggerne hver især har sat på København og Hillerød. Find kortet her.


Carlsbergfondet
Carlsbergfondet er moderfond for Carlsbergfamilien. I 1882 testamenterede stifteren af Carlsberg, J.C. Jacobsen, sit bryggeri til Carlsbergfondet. Han ville sikre, at bryggeriet blev videreført i hans ånd og ønskede samtidig at stille sin viden og velstand til rådighed for samfundet. Ifølge sin fundats og via midler fra overskuddet fra Carlsberg støtter Carlsbergfondet videnskaben.

Fondet har fortsat majoriteten af stemmerne i Carlsberg A/S.

Læs mere

Ny Carlsbergfondet
Carl Jacobsens bryggeri hed Ny Carlsberg. Forholdet til faderen J.C. Jacobsen, stifteren og ejeren af Carlsberg, var i mange år anstrengt. De to bryggerier blev omsider til ét, nemlig det Carlsberg, vi kender i dag. Det skete 20. januar 1902, da Carl Jacobsen og hans hustru Ottilia Jacobsen underskrev et skøde, hvorved de overdrog Ny Carlsberg Bryggeri til Carlsbergfondet og samtidig oprettede Ny Carlsbergfondet, som ligeledes blev lagt under Carlsbergfondet. Ifølge sin fundats og via midler fra overskuddet fra Carlsberg har Ny Carlsbergfondet til opgave at virke til bedste for kunsten i Danmark.

Læs mere

Læs mere om J.C. og Carl Jacobsen 

Tuborgfondet
Tuborgfondet blev oprettet i 1931 og har siden da støttet en mangfoldighed af initiativer over hele Danmark inden for musik, kultur, sport, uddannelse og erhverv. Fondet er sat i verden for at støtte foreninger og projekter, der bringer mennesker sammen på nye måder og bygger bro mellem civilsamfundet og erhvervslivet.

Læs mere


Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot
Carlsbergfondet har drevet Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot siden 1878. Gennem historiske malerier, portrætter, møbler og kunstindustri fortæller Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot indlevende 500 års danmarkshistorie. Fortællingen om Danmark bliver samtidig til en fortælling om hele verden, når museet viser skiftende særudstillinger udviklet med internationale samarbejdspartnere.

Læs mere


Carlsberg Group
Carlsberg Group er i dag en global virksomhed og verdens tredjestørste bryggeri. Hovedsædet ligger i København, men mindre end 5% af selskabets øl sælges i Danmark. Resten eksporteres eller produceres på Carlsbergs bryggerier i udlandet.

Læs mere 


Carlsberg Laboratorium
Carlsberg Laboratorium blev i 1875 oprettet af brygger J.C. Jacobsen som et forskningslaboratorium tilknyttet Carlsberg.

Forskningen ved Carlsberg Laboratorium har siden begyndelsen omfattet såvel grundforskning som forskning af betydning for ølbrygning. Som noget enestående i verden skal alle forskningsresultater efter ønske fra J.C. Jacobsen frit stilles til rådighed for alle.

Læs mere

Visit Carlsberg
I 1999 blev Visit Carlsberg etableret som en international attraktion i det tidligere bryggeri på Gamle Carlsberg.
Carlsberg Visitor Centre lukker midlertidigt fra d. 22. december 2018.

Læs mere

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.