Som voksen er du med i aktiviteterne sammen med dine børn, når du tager dem med på Glyptoteket. Vi vil gerne have, at I deler oplevelsen, for vi tror, at børn og voksne kan have stor glæde af hinanden i mødet med vores samling og vores fantastiske hus.

Børn under 18 år kommer gratis ind på Glyptoteket.

Vær opmærksom på, at man af sikkerhedsmæssige årsager ikke må have egne barne- og klapvogne med ind på museet, men i stedet kan låne en klapvogn i museets garderobe i kælderen. Læs mere her.

Vi har løbende omvisninger og arrangementer for børn. Se mere i kalenderen.

Se myten om Athenes fødsel – kort fortalt af Stefan fra Glyptoteket:

Weekend i Vinterhaven

Hør historierne om statuerne, udfold jer kreativt og gå på opdagelse på egen hånd.

Hver lørdag og søndag mellem 11 og 15 er vores værter klar til at modtage jer i vinterhaven, hvor I kan få opgaver og inspiration til jeres besøg.

To gange om dagen er der desuden en gratis omvisning, hvor værterne tager jer med ind i Glyptotekets forunderlige vrimmel af fortællinger og smukke former. På omvisningerne benytter vi forskellige greb som fx tegning og bevægelse, hvor både børn og voksne kan være med.

Hvis I bliver sultne, byder museets café på lækre frokostanretninger, desserter, kaffe og andre drikkevarer til både børn og voksne. Her kan I nyde en lækker lemonade, en cookie eller en børneboks i caféen under palmerne. Se menukortet her.

Video: Stefan og statuerne

Glyptoteket er fyldt med smukke gamle statuer, men hvordan laver man egentlig en statue? Hvem er de? Og hvorfor er så mange af dem gået i stykker?

I denne videoserie drøner Stefan rundt på Glyptoteket og prøver at give gode svar på gode simple spørgsmål. Der er grin og skøre indfald, viden og ideer til, hvad I kan snakke om og kigge efter, når I er på Glyptoteket.

Episode 1: Hvem er statuerne?
På Glyptoteket kan man møde en statue af Odysseus, der var tyve år om at komme hjem til sin kone, og en farao med kunstigt skæg, der påstår, at han stadig er i live. Her fortæller Stefan, hvordan man kan kende alle de skøre stenmennesker, når man kommer ind på museet.

Episode 2: Hvorfor er statuerne gået i stykker?
Børn stiller mange gode spørgsmål, når de er på Glyptoteket. Her forsøger Stefan at forklare, hvad der er sket med de mange statuer, der har mistet arme, ben og hoveder osv. Hvordan så de ud engang, og er det rigtigt, at de havde farver allesammen?

Episode 3: Hvordan laver man en statue?
Næsten alle Glyptotekets statuer er lavet af sten, men hvordan former man overhovedet en sten? Hvor svært er det? Se her, hvordan Stefan klarer sig som billedhugger.

 

Glypto-lege

Må man lege på Glyptoteket? Ja!

Vi har udviklet vores egne Glypto-lege, som handler om at opleve kunsten og huset på nye måder, få ro på, koncentrere sig og måske få et godt grin. Både børn og voksne kan være med.

Der er lidt for enhver smag, og legene er designet, så I kan tilpasse dem efter børn og forældres egne behov.

Find legene i Informationen (indgang fra forhallen, modsat museumsbutikken).

 

Børn på Glyptoteket

Lydfortællinger

Kunst skal ikke kun ses. Kunst skal høres, føles og opleves. Rundt omkring i Glyptotekets sale findes 18 forskellige lyttestationer for børn og voksne, der tager jer med på en sanselig lydrejse gennem tiden.

I lyttestationerne for børn inviteres familiens yngste til at tage hovedtelefoner på og føle marmor, mærke malingen på malerierne eller få svar på, hvordan man balsamerer en kat. Find en lille kortguide til lyttestationerne i billetsalget på museet.

Podcast
Glyptoteket skruer op for en verden af lyd, når vi med lydeffekter og musik fortæller de ret så løjerlige græske myter i lydfortællinger for børn.

Verdens skabelse og de græske guders fødsel
De gamle grækere havde en ret fascinerende og mærkelig fortælling om, hvordan verden blev skabt. Her kan du og din familie høre den genfortalt med lydeffekter og musik skabt af komponist Halfdan E.

Det er en historie for både øjne, ører, ben og arme. Børn og voksne får mulighed for at træde ind i en verden af lyd, og hvis I har lyst, kan I lave forskellige bevægelser til historien. Der er plads til grin og gru, når Zeus skal undgå at blive spist af sin far. Vi skal finde ud af, hvordan verden blev skabt og det hele begyndte.

Det er for børn i alderen ca. 5-10 år.

Komponist: Halfdan E.
Indtaling: Christina Lundov

Perseus og Medusa
Lyt til den blodige og besynderlige myte om Perseus og Medusa. Det er en historie om den opfindsomme græske helt Perseus og hans modstander Medusa med de helt igennem hæslige slangekrøller her fortalt med lydeffekter og musik.

Det er for børn i alderen ca. 5-10 år.
Komponist: Halfdan E.

Støttet af:

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.