Fransk og dansk skulptur 1800-1920

Udstilling

Det bedste af det bedste. Barren lå ualmindelig højt, når brygger Carl Jacobsen købte kunst. Først var opmærksomheden rettet mod fransk og dansk skulptur, som han erhvervede med en passion så omsiggribende og tempofyldt, at samlingen snart skulle lægge kimen til Glyptoteket.

De store fortællinger

Raffinement, radikalitet og patos. Det 19. århundredes skulpturkunst er fejringen af den menneskelige fortælling, hvor kærlighed, død, angst og eufori levendegøres i skulpturen. Samtidig er det fortællingen om billedhuggerens totale overvindelse af materialet. Udstillingen er en opvisning i kunstens evne til at forvandle robuste materialer som rå marmor til fjerlette, smækre figurskildringer, hvis betagende livagtighed grænser til det overmenneskelige.

Tradition og radikalitet

I alt 125 hovedværker er iscenesat i udstillingen, der tegner udviklingen af fransk og dansk skulptur fra det 19. og 20. århundrede. Fra de franske salonkunstneres ekstremt raffinerede og livagtige figurskildringer over danske mestre som Sinding, Bissen og Jerichau til vanebryderen Auguste Rodin af hvem, Glyptoteket ejer en af verdens væsentligste samlinger. Som sådan skildrer udstillingen en brydningstid, hvor spændinger mellem tradition og radikalitet kaster skulpturkunsten ud i helt nye retninger. 1800-tallets massive kamp om stil, udtryk og magt og det 20. århundredes skulpturer af kunstnere så forskellige som Matisse og Robert Jacobsen vises i udstillingen.

Sanseligt!

Udstillingen er tilrettelagt, så mødet med kunsten bliver så umiddelbar som muligt. Den kronologiske paradeopstilling er afløst af en mere sansebetonet tilgang. Vi har udnyttet skulpturernes tredimensionalitet. Nu kan du komme hele vejen rundt om skulpturerne og se alle detaljerne. Oplev sammenhænge værkerne imellem og på kryds og tværs af kunsthistoriske kategorier. Træd nærmere, se efter og sans skulpturen!

Læs mere +

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.