Efter naturen

Særudstilling /12.10.2023 - 11.08.2024

”Naturen findes ikke længere. Den vilde, af mennesker uberørte, utæmmede natur er for længst historie.”

Sådan skriver forfatter Josefine Klougart i sit essay Efter naturen. I oktober 2023 åbner udstillingen Efter naturen – Forfatter Josefine Klougart genlæser Glyptotekets malerier – en slags 3D essay – hvor forfatterens tekster går i dialog med Glyptotekets landskabsmalerier i et sanseligt udstillingsdesign skabt af scenograferne Vang Stensgaard.

I Efter naturen dykker Josefine Klougart ned i menneskets forhold til naturen set gennem kunstens prisme. Naturen, som vi kendte den, eksisterer ikke længere. Gennem kunsten udforsker hun dens skønhed og forsvinden i vores moderne virkelighed.

Udstilling og tekst er tæt forbundne og udfoldes i syv ”kapitler”. Kunstværkerne maler et billede af den periode, hvor industrialiseringens påvirkning af klimaet blev afgørende. Udstillingen tæller mesterværker fra Glyptotekets samling af franske malere som blandt andre Edgar Degas, Paul Cézanne, Paul Gauguin og Henri Rousseau samt danske malere som Christen Købke, Christoffer Wilhelm Eckersberg og Johan Thomas Lundbye.

I forbindelse med Efter naturen – Forfatter Josefine Klougart genlæser Glyptotekets malerier udgiver Forlaget Gladiator i samarbejde med Glyptoteket en bog med Josefine Klougarts essay i sin fulde længde, som en naturlig fortsættelse af udstillingsoplevelsen.

”Med både teksten og udstillingen er det mit håb at åbne for en æstetisk frem for intellektuel tænkning om kunsten. En tænkning, der er hvirvlende frem for lineær, en tænkning hvis mål ikke er at komme med konklusioner, men åbne for nye, konkrete tanker og perspektiver i dette monstrøse tema” – Josefine Klougart.

Iscenesættelse: Vang Stensgaard

Realisering: Kurtzweil

Lysdesign: Mads Vegas

Udstilling og essay er generøst støttet af

Dansk Tennisfond

Arne V. Schleschs Fond

Landsdommer V. Gieses Legat

Nikolai og Felix Fonden

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.