Den lille salon – Paul Gauguin og den danske forbindelse

Særudstilling /01.05 -

I Den lille salon kan du opleve en mindre temaudstilling, Paul Gauguin og den danske forbindelse, der sætter fokus på den franske kunstner Paul Gauguins (1848 – 1903) ophold i København (november 1884 – maj 1885). Udstillingen præsenterer 13 værker af Gauguin fra museets samling og fortæller samtidig om hans danske hustru, Mette Gauguin (f. Gad) som forretningskvinde med øje for at sælge hans værker og arrangere hans udstillinger.

Nyt værk i samlingen
Temaudstillingens omdrejningspunkt er værket Sne i København (La neige à Copenhague) (1884), som Glyptoteket for nylig har erhvervet. Maleriet er fra den periode, hvor familien Gauguin boede i en stuelejlighed på Gl. Kongevej 105 i København. Motivet er fra villa- og parkkvartererne på Frederiksberg og kan være en udsigt fra et af vinduerne mod gårdhaverne bag huset. Værket er sandsynligvis et af de første landskabsmotiver, Gauguin malede i København.

Den lille salon
Den lille salon vil fremover danne ramme om mindre skiftende udstillinger af fransk kunst. Udstillingsrummet formidler museets arbejde med fransk kunst – et af Glyptotekets hovedområder.

Du finder Den lille salon i sal 32.

Værket Sne i København er erhvervet med støtte fra Augustinus Fonden, Ny Carlsbergfondet og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.