Sommerkoncerter på Glyptoteket

Til august og september slår Glyptoteket dørene op til en ny sæson af klassiske sommerkoncerter i museets smukke festsal.

Bag året stjernespækkede program står koncertmester og kammermusiker, Julie Eskær
og solocellist i Det Kgl. Kapel, Ingemar Brantelid.

Glæd dig til romantiske, dramatiske, medrivende og festlige toner
opført af verdensklasse musikere blandt romerske guder og helte.

Sommerkoncerterne kan opleves hver søndag i august og september kl. 12-13
(undtagen d. 2. august og 6. september).

For at overholde gældende retningslinjer, er der begrænset antal billetter.
Vil du sikre dig en plads, skal du købe billet online. Køb billetter til sommerkoncerterne her.

Se alle koncerterne nedenfor.

Musik fra mange verdener

Sommerkoncert den 9. august kl. 12

Tag med på en musikalsk rejse med The Middle East Peace Ensemble. Programmet er inspireret af nuet; publikum, vejret og verdenssituationen, og repertoiret favner alt fra nordiske sange til verdensmusik og klassiske værker. Du kan se frem til at opleve en af verdens bedste klezmer-oboister Henrik Goldschmidt, harmonika-virtuosen Anders Singh Vesterdahl samt Bilal Irshed, der spiller det arabiske strengeinstrument oud. Glæd dig til en koncert, der giver lyst til at synge og danse med.

Musikere: The Middle East Peace Ensemble

Læs mere

Unge talenter

Sommerkoncert den 16. august kl. 12

Glæd dig til en koncert med fem fantastiske talenter, der hver især har vundet adskillige internationale priser og hædersbevisninger. De har her fundet sammen i et program, der byder på to skønne klaverkvintetter. I Granados kvintet kan du i 2. sats mærke den spanske folketone, mens Dvořáks sprudlende kvintet er både brillant og dramatisk og byder på de smukkeste melodier. Her er det 2. sats “Dumka”, der er hjertet i værket: En sørgmodig slavisk melodi.

Musikere: Anna Egholm, Alva Holm, Nicholas Swensen, Josef Alin og Elias Holm

Læs mere

Mesterværker fra klarinettens skatkammer

Sommerkoncert den 23. august kl. 12

Oplev to af kammermusikkens allerstørste mesterværker, når Morgan Kvintetten spiller klarinetkvintetter af Mozart og Brahms. Begge kvintetter er skrevet i slutningen af komponisternes liv og tilegnet klarinetvirtuoser, som var kendt og beundret af hver af komponisterne. Mozart skrev, trods et meget tungt og smertefuldt år, i 1789 en kvintet, der er solbeskinnet og fuld af livsglæde, mens Brahms’ kvintet er et dybt sørgmodigt og bittersødt farvel til livet.

Musikere:
Lee Morgan, klarinet

Julie Eskær, violin
Charlotte Rafn, violin
Ettore Causa, viola
Emilie Eskær, cello

Læs mere

Ud- og indadvendte stemmer

Sommerkoncert den 30. august kl. 12

Lyt med, når Nordic String Quartet spiller to strygekvartetter, der står i skarp kontrast til hinanden: I Beethovens strygekvartet op 18, nr. 2, også kaldet “Komplimentkvartetten”, er der dømt lethed, lys og ubekymret graciøs leg. Mens Sibelius’ kvartet “Voces Intimae” (Indre/ Indadvendte stemmer), som titlen indikerer, markerer værkets indadvendte grundkerne og indre drama, der dog også byder på smukke nordiske melodier og stemninger.” Nordic String Quartet er vinder af P2 Prisen ”Årets album, ny klassisk” i 2020 og har optrådt på en række scener og musikfestivaler både i og udenfor Skandinavien.

Musikere: Heiðrun Petersen, Mads Haugsted Hansen, Daniel Eklund og Lea Emilie Brøndal

Læs mere

Klassiske Perler og Folketoner

Sommerkoncert den 13. september kl. 12

Oplev stjernecellisten Andreas Brantelid, en af de førende solister i Europa, fremføre et betagende og varieret program sammen med den fabelagtige musiker Bjarke Mogensen på accordeon. Dagens koncert byder på alt fra Bachs solo suite for solocello og Max Bruchs “Kol Nidrei” til Emanuel de Falla og nye kompositioner af Anders Koppel.

Musikere: Andreas Brantelid og Bjarke Mogensen

Læs mere

Sange i lys og mørke

Sommerkoncert den 20. september kl. 12.

Duoen Pellegrini/Mogensen har virket indenfor næsten alle musikgenrer; fra den tidlige renæssancemusik over operaklassikere til den nyeste kompositionsmusik. Akkordeonets helt særlige mulighed for at ‘synge’ på tonerne, som var det et fuldt besat operakor nedenunder den mørke mezzostemme, skaber et udsædvanligt lydbillede, der udfordrer forestillingen om de kendte arier. Glæd dig til at opleve duoens helt unikke fortolkning af Schuberts Winterreise og kompositioner af forskellige russiske komponister fra Bjarke Mogensens udgivelse “Winter Sketches”.

Musikere: Andrea Pellegrini og Bjarke Mogensen

Læs mere

Beethoven og celloen

Sommerkoncert den 27. september kl. 12.

Glæd dig til at opleve de eminente musikere Henrik Brendstrup og Marianna Shirinyan opføre cellosonater af Beethoven. Her får vi indblik i de tre skabende perioder i komponistens liv: De syv variationer over et tema fra Mozarts opera “Tryllefløjten” er fra den tidlige periode, hvor Beethoven skrev elegant og wienerklassisk, under stærk indflydelse af Haydn og Mozart. A-dur sonaten er fra den mellemste periode, hvor vi mærker den mere romantiske og lyriske Beethoven, mens Sonaten i D dur, ikke mindst i fugaen, repræsenterer den sene og næsten abstrakte og komplekse Beethoven.

Musikere: Henrik Brendstrup og Marianna Shirinyan

Læs mere

Som gæst på Glyptoteket er din sikkerhed helt afgørende for os. Læs mere om vores tiltag i forbindelse med corona/covid19 her.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.