Sommerkoncerter på Glyptoteket

Glyptoteket slår dørene op til en ny sæson af klassiske sommerkoncerter i museets smukke Festsal.

Bag årets stjernespækkede program står koncertmester og kammermusiker, Julie Eskær og solocellist i Det Kgl. Kapel, Ingemar Brantelid.

Glæd dig til romantiske, dramatiske, medrivende og festlige toner
opført af verdensklasse musikere blandt romerske guder og helte.

Sommerkoncerterne kan opleves hver søndag i august og september kl. 12-13
(undtagen d. 22. august og 5. september).

Vil du sikre dig en plads, skal du købe billet online. Køb billetter til sommerkoncerterne her.

Se alle koncerterne nedenfor.

Perler fra Klavertrioens verden

Søndag 1. august kl. 12-13

Glæd dig til at høre det populære ensemble, Eskær Trioens bud på et par pragtfulde værker i Glyptotekets Festsal.

Beethovens Klavertrio op. 1 nr. 2 er et skønt ungdomsværk inspireret af Mozart og Haydn. Her mærker man dog endnu mere dybde og udtryk med skønne temaer i alle stemmerne, ikke mindst i 2. sats “Largo con espressione”, som er en yndefuld vuggende sats, hvorimod sidste sats er en forrygende og humoristisk drillende presto.

Mendelsohns trio i d-mol er en af de smukkeste romantiske klavertrioer med medrivende melodier i strygerne og strømmende virtuose løb i klaveret, hvilket gør den til en af de mest elskede stykker for klavertrio.

Musikere: Eskær Trioen – Julie Eskær, Emilie Eskær og Charlotte Thaning

Læs mere

Romantikken til alle tider

Søndag 8. august kl. 12-13

Glæd dig til at opleve en af Skandinaviens mest markante og elskede pianister, Katrine Gislinge, når hun spiller romantiske værker af Schubert, Bent Sørensen of Rachmaninov.

Schubert, der var en tidlig ung romantiker, komponerede Impromptus op. 90 i 1827. Det er henrivende stykker, brillante, men også nostalgiske og lyriske, ikke mindst op. 90 no 3.

Bent Sørensen er en af vor tids helt store komponister og nyromantikere. Katrine Gislinge spiller Sørensens “Mondnacht” (Månenat).

Selvom den russiske komponist Rachmaninoff levede samtidig med Stravinsky og Schönberg, hører han til den senromantiske æra. Hans sonate i b-mol op. 36 er fabulerende, storslået, romantisk og drømmende.

Musiker: Katrine Gislinge

Læs mere

Sommerkoncerter fejrer WorldPride

Søndag 15. august kl. 12-13

Ved denne koncert fejrer vi Copenhagen2021 – WorldPride på Glyptoteket med et varieret program af sange, som tematiserer seksualitet, identitet og begær på forskellig vis.

Det drejer sig bl.a. om Schubert, hvis lieder portrætterer intense relationer mellem mænd. Digteren Edna St. Vincent Millay, der med digtet Wild Swans beskriver ultimativ frihed, som hun selv udlevede gennem talrige forhold til både mænd og kvinder i 1920’ernes bohememiljø i New York. Og komponisten Richard Hundleys Maiden Snow med tekst af Kenneth Patchen, som beskriver en kold vinterdag i en elskers arme og giver associationer til AIDS-epidemien.

Sangene fremføres af Sine Bundgaard, en af Skandinaviens ledende lyrisk-dramatiske sopraner akkompagneret af den internationalt anerkendte pianist Thomas Bagwell.

Koncerten bliver optaget til P2.

Musikere: Sine Bundgaard og Thomas Bagwell

Læs mere

Svanesang

Søndag 29. august kl. 12-13

Den Danske Strygekvartet har med deres enorme spilleglæde og friske tilgang til det klassiske repertoire taget verden med storm. Kvartetten har modtaget et væld af priser og anerkendelser, og de har gæstet en lang række internationale festivaler overalt i Europa og USA. Desuden har de høstet fantastiske anmeldelser for deres CD-indspilninger og været nomineret til en Grammy i kategorien “Bedste Kammermusik”.

Til dagens koncert spiller kvartetten Schuberts legendariske strygekvartet i G-dur omkranset af en chaconne af barokkomponisten Henry Purcell og et arrangement over Schuberts sang ’Dobbelgänger’, der er den centrale sang i værket ’Schwanengesang’.

Musikere: Den Danske Strygekvartet – Frederik Øland, Rune Tonsgaard Sørensen, Asbjørn Nørgaard og Frederik Schøyen

Læs mere

Flammen og geniet

Søndag 12. september kl. 12-13

Nu kan du høre det eminente ensemble Arild kvartetten, der de sidste par år har opført samtlige af Beethovens enestående strygekvartetter overalt i Danmark.

Op. 130 nr. 13 er en af Beethovens sidste kvartetter, og den er intet mindre end et mesterværk.

Guldalderkomponisten Horneman havde svært ved at slå igennem som komponist af seriøse værker, da Gade og Hartmann dominerede Københavns musikliv, men han regnes i dag for én af dansk Guldalders bedste komponister. Carl Nielsen karakteriserede Horneman således: ”Han var Flammen, den klare Flamme, den spillende Ild i den danske Musik, Ilden, som smelter alt det falske og fortærer det uægte.”

Musikere: Arild kvartetten – Tobias Durholm, Johannes Søe Hansen, Stine Hasbirk og Ingemar Brantelid

Læs mere

Hello out there

Søndag 19. september kl. 12-13

Glæd dig til at høre den verdensberømte trompetist Håkan Hardenberger og guitaristen Mats Bergström spille et spændende og varieret program; fra barokkomponisten Purcell til Betsy Jolas’ “Hello out there”, der er skrevet til Hardenberger.

Håkan Hardenberger optræder hyppigt som solist med verdens førende orkestre såsom Boston Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, Berliner Philharmonikerne og Wiener Philharmonikerne. Derudover har han lavet talrige indspilninger på bl.a. BIS, EMI, Deutche Grammophon, Decca, Philips og Sony Classical.

Hardenberger er en pioner indenfor virtuos ny musik, og adskillige nulevende komponister har dedikeret deres kompositioner til ham.

Musikere: Håkan Hardenberger og Mats Bergström

Læs mere

Solocello fra Bach til Kodály

Søndag 26. september kl. 12-13

Glæd dig til at opleve stjernecellisten Andreas Brantelid, en af Skandinaviens mest eftertragtede kunstnere. Han optræder jævnligt som solist og kammermusiker på internationale festivaler og har modtaget anmelderroser verden over.

Her opfører Brantelid Bachs Solosuite nr. 3 samt den ungarske komponist Kodálys fantastiske sonate for solocello, der er et af de mest prominente værker komponeret for solocello siden Bachs solosuiter. Det er en virtuos og brilliant sonate, der byder på alt fra venstrehånds pizzicato og dobbeltgreb til ekstrem hurtige passager, men den er også inspireret af ungarske sange og folkemusik, som Kodálys hørte og opsamlede på sine mange rejser rundt i Ungarn.

Musiker: Andreas Brantelid

Læs mere

Schubert møder Beethoven på Glyptoteket

Søndag 3. oktober kl. 12-13

Oplev én af Skandinaviens bedste strygekvartetter, Poseidonkvartetten , spille mesterværker af Beethoven og Schubert.

De to komponister boede begge i Wien i starten af 1800-tallet, men det vides ikke, om de nogensinde mødtes. Beethoven var med sine sene strygekvartetter langt forud for sin tid og har inspireret musikere og komponister helt op til i dag. Den 27 år yngre Schubert var ligeledes en stor beundrer af Beethoven og blev meget påvirket af den musikalske pioner, men han udviklede alligevel sin egen særdeles personlige kvartetstil, der især blomstrede i hans tre sidste strygekvartetter.

Schuberts Rosamundekvartet er komponeret i Wien i 1824, og Beethovens sidste strygekvartet op. 135 er komponeret i Wien i 1826.

Musikere: Poseidonkvartetten – Jon Gjesme, Christine Enevold, Ettore Causa og Joel Laakso

Læs mere

 

Tak for generøs støtte til
Solistforeningen af 1921
Dansk Solistforbund
Augustinusfonden
Knud Højgaards Fond
Københavns Musikudvalg
Wilhelm Hansen Fonden
Ny Carlsbergfondet

 

Som gæst på Glyptoteket er din sikkerhed helt afgørende for os. Læs mere om vores tiltag i forbindelse med corona/covid19 her.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.