Klassisk sommerfestival på Glyptoteket

Publiceret 19. juli 2022

Hver søndag i august og september inviterer Glyptoteket til klassiske sommerkoncerter. Det har museet gjort lige siden 1978, og i år er ingen undtagelse.

For 44. sommer i træk byder museet velkommen til sin traditionsrige festival, hvor nogle af landets dygtigste klassiske musikere mødes og optræder med kendte og mindre kendte værker af en times varighed.

I år kan du bl.a. opleve den danske verdenscellist Andreas Brantelid og den norske klavervirtuos Christian Ihle Halland, der sammen danner en af Skandinaviens mest eftertragtede duoer. Også Novo Quartet (vinder af P2s Kammermusik-konkurrence) lægger vejen forbi.
Arild Kvartetten opfører Beethovens Strygekvartetter, og den unge klarinetvirtuos Jonas Lyskjær Frølund spiller også et program af Beethoven sammen med pianisten Elias Holm og den svenske cellist Josef Alin. Pianisten Jens Elvekjær spiller Mussorgskys Udstillingsbilleder. Ensemble Midtvests Klaverkvartet og Eskær Trioen optræder også med værker af Brahms og Mozart.

Sidst men ikke mindst kan du opleve Den Danske Strygekvartet, der med deres anderledes tilgang til det klassiske repertoire nu er anerkendt på verdensplan.

Klassisk musiktradition går i arv
Sommerkoncerterne på Glyptoteket startede i 1978. Dengang var det Michael Malmgreen og senere også Johannes Eskær, der arrangerede festivalen. De seneste år har datteren Julie Eskær og solocellist Ingemar Brantelid ført traditionen videre.

”Det er en utrolig stor glæde at få mulighed for at videreføre koncerterne på Glyptoteket. Begge mine forældre spillede med Københavns Kammersolister til sommerkoncerterne. Derfor har jeg lyttet med, siden jeg var barn og begyndte selv at optræde ved koncerterne som teenager. Siden har jeg medvirket hvert år med forskellige ensembler,” siger Julie Eskær, 1. koncertmester i Danmarks Underholdningsorkester, medlem af Eskær Trioen og kunstnerisk leder af festivalen sammen med Ingemar Brantelid.

”Nu er vi så heldige at have engageret nogle fantastiske musikere og lover koncerter af højeste kvalitet. Koncerterne foregår i Glyptotekets vidunderlige festsal, der med sin smukke akustik, historiske statuer og romerske guder, danner den perfekte ramme om de klassiske koncerter,” tilføjer Julie Eskær.

 

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.