Et trygt museumsbesøg

Som gæst på Glyptoteket er din sikkerhed i forhold til smitte med Corona (COVID-19) helt afgørende for os.

Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har indført en række tiltag, der gør et besøg på Glyptoteket til en tryg oplevelse.

Vi glæder os til at se jer alle på Glyptoteket igen, men det hele bliver selvfølgelig ikke helt som før. Derfor har vi her samlet alt, hvad der er værd at vide om, hvordan vi alle passer på hinanden, samtidig med, at vi får gode museumsoplevelser sammen.

Læs mere om vores retningslinjer i forhold til Corona (COVID-19) nedenfor:

Billetter:

Glyptoteket anvender tidsbestilling. Det er nødvendigt at købe en billet med time slot, når du vil besøge museet. Time slottet angiver tidspunktet for besøgets start. Det er altså ikke en tidsperiode, der begrænser dit ophold på museet. Alle gæster inklusive årskortholdere, børn under 18 og ledsagere mm. skal reservere time slot.

Køb billet med time slot (også årskort) online her.

Billet eller årskort bliver scannet ved ankomst på museet.

Hvis du ikke har mulighed for at købe billet online, er det stadig muligt at købe en billet i billetsalget. Det kræver, at der er ledige time slots ved ankomst til museet.

Hvis du ønsker at se særudstilling(er) på en tirsdag skal der købes en særudstillingsbillet. Særudstillingsbilletter kan købes online eller i billetsalget på museet.

Se alle billetpriser m.m. her

Negativ test eller coronapas samt ID:

Gæster på 15 år og derover skal fremvise dokumentation på en af følgende tre måder ved ankomst til Glyptoteket:

 • Negativ coronatest: Testen må max. være 72 timer gammel fra det tidspunkt, du blev testet. Både PCR-test og antigentest (hurtigtest) accepteres. Testen skal indeholde navn, testtidspunkt samt testresultat.
 • Coronapas, hvis du er færdigvaccineret.
 • Har du været smittet med covid-19, skal du i stedet for test fremvise dokumentation for en covid-19 test med et positivt testresultat, som er foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage inden dit besøg.
 • ID skal fremvises: Kørekort, sundhedskort, pas eller andet offentligt udstedt identifikation.

Mundbind:

Vær opmærksom på, at det er obligatorisk at bære mundbind på museet. I forbindelse med arrangementer, hvor man sidder ned – i for eksempel Festsalen – er det tilladt at fjerne mundbindet, mens man sidder ned.

Afstand:
Glyptoteket råder over flere tusinde kvadratmeter og har gode rammer for, at vores gæster kan færdes med sikker afstand til hinanden.

Vi sørger hele tiden for, at der ikke samles for mange mennesker på et sted:

 • Vi tæller alle gæster ved indgangen til museet og igen ved udgangen for at sikre, at der aldrig er for mange mennesker på museet ad gangen.
 • Vi har opsat skilte og afstandsmarkeringer ved steder, hvor der kan opstå kø. Vi opfordrer til, at alle hjælper med at holde afstand og vi hjælper selvfølgelig også med at sikre at retningslinjerne bliver overholdt.

Hygiejne:
Vi stiller håndsprit til rådighed. Der er mulighed for jævnlig og grundig håndvask på museets toiletter.

Rengøring:
Vi gør ekstra meget rent på Glyptoteket. Særligt er der fokus på kontaktflader, der udsættes for hyppig berøring.

Picnic – museets café:
Vær opmærksom på, at museets café følger retningslinjerne for restauranter. Det betyder blandt andet, at det er påkrævet, at man benytter mundbind i caféområdet, når man ikke sidder ned. Læs mere her.

Arrangementer for publikum:
Glyptoteket følger myndighedernes anvisninger om forsamlingers størrelse. Museet har på nuværende tidspunkt ingen indendørsarrangementer i kalenderen. Der afholdes i øjeblikket ingen omvisninger om søndagen.

Garderobe:
For at mindske antallet af kontaktflader opfordrer vi vores gæster til så vidt muligt ikke at bruge garderoben. Det betyder blandt andet, at man som gæst skal være opmærksom på, hvad man medbringer af tasker.

Man må ikke medbringe tasker med et rumfang større end 30x30x10 cm. Hvis man alligevel er nødt til at medbringe en større taske, så er det stadig muligt at benytte garderoben.

Åbningstider:
Vores åbningstider er:

Tirsdag-søndag 10-17
Torsdag 10-21
Mandag lukket

Kontakt:
Har du spørgsmål eller ønsker vejledning under dit besøg, står vi til rådighed for at hjælpe dig. Vi beder dog om, at du husker at holde afstand til museets medarbejdere.

Anbefalinger fra myndighederne
Vi beder alle vores gæster følge myndighedernes anbefalinger og vejledninger:

 • Bliv hjemme, hvis du har symptomer på Corona/COVID-19. Det gælder også milde symptomer.
 • Vask dine hænder ofte – eller brug håndsprit.
 • Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter.
 • Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere.
 • Hold mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre).
 • Undgå håndtryk og kram.
 • Bed andre tage hensyn.

Læs mere om besøg og praktisk information her.