Ledige stillinger

Undervisningsmedarbejder

Kan du lide at undervise børn og unge? Har du en baggrund inden for klassisk eller nærorientalsk arkæologi, historie, religionsstudier eller er uddannet folkeskole- eller gymnasielærer? Og vil du være med til at skabe særlige læringsoplevelser på Glyptoteket, som beriger og begejstrer børn og unge – fra børnehaver og grundskolen til ungdoms- og videregående uddannelser?

Glyptoteket søger en undervisningsmedarbejder (20 timer/ugen), som har erfaring med (museums)undervisning til at udvikle og varetage undervisningsforløb i museets antikke samling.

Om jobbet

Vi tilbyder et spændende job, hvor du får rig mulighed for at åbne antikkens verden op for børn og unge med udgangspunkt i Glyptotekets samling af antik skulptur og genstande. Dit primære arbejdsområde er som underviser ’på gulvet’, hvor du skal varetage undervisningstilbud til en bred målgruppe. Alt fra børnehaver, der skal træne med Herkules, til gymnasieklasser, der skal undersøge antik skulptur og arkitektur. På Glyptoteket vægter vi fordybelse, undersøgelse og praktiske øvelser og blander både kunstfaglige såvel som kulturhistoriske undervisningsmetoder i vores undervisningstilbud.

I stillingen indgår også timer til udvikling af undervisningsforløb, -tilbud og -materialer i tæt samarbejde med museets undervisningsansvarlige og de øvrige undervisere på tværs af samlingsområder.

Om dig

Du skal have lyst til at undervise på alle klassetrin, og du skal trives med at ”være på” – også i længere tid ad gangen. Derudover er det vigtigt, at du har mod på at sætte dig ind i nye stofområder og har interesse i at udvikle dine didaktiske og pædagogiske kompetencer, så du kan omsætte din faglige viden til relevante, sanselige og involverende læringsoplevelser.

Faglige kvalifikationer

  • Du er uddannet inden for klassisk arkæologi, religionsstudier, klassisk filologi eller uddannet grundskole- eller gymnasielærer inden for historie eller oldtidskundskab.
  • Du er god til mundtligt at videreformidle din begejstring for antikkens Grækenland og Rom til børn og unge.
  • Du har erfaring med undervisning og læring – gerne fra et museum.
  • Du tænker kreativt og har en god forståelse for, hvad der kendetegner det vedkommende og tankevækkende undervisningsforløb på et museum. Måske kan du også lide at tegne eller har andre kreative evner, som du kan lide at bruge i dit arbejde med børn og unge.

Personlige kompetencer:

  • Du trives med at arbejde selvstændigt, ligesom du evner det gode samarbejde.
  • Du kan lide at møde og tale med mange mennesker (skoleklasser) i løbet af en arbejdsdag og vil gerne møde din målgruppe i øjenhøjde.
  • Du er god til at have overblik og træde ind i rollen som underviser. Du kan samle grupper og skabe ro omkring dig i undervisningssituationer.
  • Du er indstillet på en dialogbaseret undervisningspraksis med vægt på fordybelse og praktisk-æstetiske øvelser, der vækker sanserne og giver nye blikke på antikkens verden.

Løn- og ansættelsesvilkår

Den ugentlige arbejdstid er 20 timer primært tirsdag-fredag. Dit vagtskema og fordelingen mellem udviklingstimer og undervisningstimer aftales med Undervisningsansvarlig Kamilla Louise Hansen. Det er muligt at supplere med timer som timelønnet omviser i hverdage, aftner og weekender.

Løn- og ansættelsesvilkår følger de statslige overenskomster. Stillingen er tidsbegrænset til december 2025.

Arbejdssted: Dantes Plads 7, 1556 København V.

Stillingen ønskes besat fra d. 1. august.

Ansøgning

Vi skal have modtaget din ansøgning, CV, dokumentation på uddannelse samt evt. relevante bilag som PDF senest mandag den 27. maj kl. 12. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler den 6. og 7. juni.

Ansøgning sendes pr. mail til job@glyptoteket.dk. Skriv ”Undervisningsmedarbejder” i emnefeltet.

 

Om Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek et museum med en stor samling af antikke skulpturer, ægyptiske mumier og gravskatte, dansk guldalderkunst og fransk impressionisme. Museet er en selvejende institution, som modtager økonomisk driftsstøtte fra Staten og fra Ny Carlsbergfondet.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte Undervisningsansvarlig Kamilla Louise Hansen på mail kalh@glyptoteket.dk.

Organisationen

På denne side kan du læse om organisationens opbygning samt finde kontaktoplysninger på Glyptotekets medarbejdere.

Samlingerne

Samlingerne rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder stadig nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Historie

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen.