Transport og parkering

Adresse
Ny Carlsberg Glyptotek
Dantes Plads 7
1556 København V

Se på kort

Det er nemt at komme til Glyptoteket med offentlig transport, i bil eller til fods.
Museet ligger 5-10 min. gang fra Hovedbanegården og kun 5 min. gang fra Rådhuspladsen.

Bus
2A, 31, 37. Stoppested: Glyptoteket.
Alle busser til Rådhuspladsen (se under “På gåben”)
Alle busser til Hovedbanegården (se under “På gåben”).

Tog
Alle tog til Hovedbanegården.
Stå af på: København H.

Metro
M3: Cityringen. Stå af på: København H eller Rådhuspladsen
(se under “På gåben”).

På gåben
Fra Hovedbanegården: følg Tietgensgade langs bagsiden af Tivoli og drej til højre ved Dantes Plads.
Fra Rådhuspladsen: følg H.C. Andersens Boulevard sydøst mod Amager og stop ved museet forplads.

Cykel
Du kan parkere din cykel ved Glyptotekets forplads og ved H.C. Andersen Boulevard.

Bil
Vi henviser til, at der bruges offentlig transport, da der er begrænset parkering ved museet (findes ved sidevejene).
Parkeringshus findes ca. 5 min. væk ved hhv. Industriens Hus og BLOX.

Værd at vide om dit besøg

Garderobe og tasker

Garderobe med skabe finder du i underetagen, når du ankommer ad hovedindgangen. Garderobeskabene kan aflåses ved at lægge en 20’er eller en ’Glyptoteksmønt’ i låsen. Du kan købe en ’Glyptoteksmønt’ for 20 kr. i møntmaskinen i garderoben ved brug af kreditkort. Efter dit besøg kan du aflevere mønten i møntmaskinen og få refunderet beløbet.

Større tasker (over 30 x 30 x 10 cm) skal af sikkerhedshensyn afleveres i garderoben ved Billetsalget. Vores vagter vil altid være behjælpelige med at vejlede, ligesom de afgør, hvorvidt tasker kan medbringes i udstillingsområdet eller ej. Du kan desuden købe en mindre plastik pose til dine ting af vores vagter.


Mad og drikke

Mad og drikke må kun nydes i vores serveringsområder, typisk i caféen.

Medbragte drikkevarer, tomme flasker og madvarer må ikke tages med rundt i salene og bedes opbevaret i garderoben ved Billetsalget under besøget.

Medbragt mad og drikke kan nydes ved langbordene i underetagen ved garderobe og Billetsalg.


Barnevogne

Under dit besøg kan du låne en klapvogn i museets garderobe i museets underetage ved garderobe og Billetsalg. Grundet adgangs- og sikkerhedsforhold kan du ikke benytte egen barne- eller klapvogn. Mindre klapvogne kan stilles i underetagen, mens barnevogne skal parkeres udenfor museets indgang. Vores vagter i Forhallen låner dig gerne en lås.

Grundet niveauforskelle og trapper på museet  kan besøget involvere løft af klapvognen, derfor anbefaler vi også at besøge museet med de allermindste i bæresele.


Puslerum

Du finder puslerum i underetagen ved garderobe og Billetsalg samt ved indgangen til Henning Larsens bygning. Hvis du vil have puslegrej med ind på museet, skal du være opmærksom på, at større tasker (over 30 x 30 x 10 cm) af sikkerhedshensyn skal afleveres i garderoben ved Billetsalget.


Trapper

Glyptoteket har mange trapper og høje trin, som gør, at museet ikke er optimalt indrettet til gangbesværede. Da Glyptoteket er en gammel bygning underlagt fredningsforhold, er det desværre ikke muligt at ændre dette. Vi gør dog naturligvis, hvad vi kan for at gøre museet så tilgængeligt som muligt for alle. Der er således adgang til de fleste udstillinger ved brug af enten handicaplift eller elevator.


Tegning med blyant

Det er tilladt at tegne i museets skulptursale, men ikke i malerisamlinger og særudstillinger. Det er kun tilladt at tegne med almindelig blyant. Det vil sige, at farveblyanter, kuglepen og tusch ikke er tilladt. Erfaringer viser desværre, at denne regel er nødvendig af hensyn til vores kunst.

Praktisk om tegning på Glyptoteket

Tegnere er velkomne til at låne en klapstol. Opbevar venligst medbragt tegnegrej under eller ved klapstol af hensyn til andre gæster. Staffeli er ikke tilladt. Blokke er tilladt op til A3-størrelse (ca. 30×40 cm). Anvend ikke vægge og skulptursokler som skriveunderlag, idet det kan sætte mærker. Klapstole er tilladt, undtagen i enkelte sale grundet manglende plads. Spørg vagterne for yderligere informationer.


Vær forsigtig i salene

Det er let at komme til at støde mod en skulptur eller et maleri, når man færdes i salene. For at mindske denne risiko er løb ikke tilladt, og rygsække, overtøj og lignende skal efterlades i garderoben eller i de aflåste skabe. For ikke at risikere at spilde på et kunstværk, må man heller ikke drikke eller spise i salene.


Hvorfor må man ikke røre ved kunsten?

Det er ikke tilladt at røre ved kunstværkerne. Selvom man kun rører ganske forsigtigt, efterlader ens fingre fedt og salte, der over tid er med til at nedbryde kunstværkerne. Museets opgave er at passe på kunstværkerne, så de også kan være til glæde for fremtidige generationer.


Museumsvagter

Under jeres besøg på Glyptoteket møder I museumsvagter, der kan hjælpe jer med at finde rundt og svare på kortere spørgsmål om samlingerne. Bemærk at vagterne ikke må føre samtaler af længere varighed af hensyn til sikkerheden.


Foto og film

Som gæst på Glyptoteket er du som udgangspunkt mere end velkommen til at tage billeder og filme. Da vi er et museum, skal du dog tage hensyn til de andre gæster samt kunsten. Derfor gælder enkelte regler, som du med fordel kan sætte dig ind i før dit besøg.

Forhold for personer med handikap

Glyptoteket er en gammel bygning underlagt fredningsforhold, som gør, at museet ikke er optimalt indrettet til fx kørestolsbrugere. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at gøre museet så tilgængeligt som muligt for alle. Der er således adgang til de fleste udstillinger ved brug af enten handicaplift eller elevator.

Inden dit besøg på museet er du altid velkommen til at henvende dig til os på info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141, så vi kan vejlede bedst muligt.

Museet er registreret og valideret i Mærkeordningen for Tilgængelighed. Faktaark over Glyptoteket på God adgang.


Gratis ledsager

Det er gratis at have en ledsager med på museet ved fremvisning af ledsagerkort fra Invalideorganisationernes Brugerservice.

Er du ledsager til en kørestolsbruger, er det ikke nødvendigt at fremvise ledsagerkort.

Til publikumsarrangementer kan ledsageren også få en gratis arrangementsbillet. Kontakt os på info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141.


Ankomst

Som kørestolsbruger eller gangbesværet kan du ankomme til museet på to måder afhængigt af, hvilke udstillinger du ønsker at besøge:

Hvis du ønsker at besøge Fransk kunst 1870-1925 i Henning Larsens bygning, Mellemøsten, Cypern, Etrurien og Palmyra, Basel Abbas & Ruanne Abou-Rahme – The song is the call and the land is calling, Vinterhaven og Festsalen, bedes du henvende dig ved sideindgangen i Tietgensgade 25 i museets åbningstid. Her kan du ringe på dørklokken og komme i direkte forbindelse med Glyptotekets personale.

Ønsker du at besøge Fransk kunst 1800-1870, Dansk Kunst 1780-1930, Kai Nielsen – Født af hverdagen, Bag Facaden – Opdag Glyptotekets arkitektur og Caféen Picnic, bedes du benytte ringeklokken ved indgangen på hjørnet af Dantes Plads og Niels Brocks Gade i museets åbningstid. Her får du direkte adgang til billetsalget og garderoben i underetagen via elevator.

Museets nuværende faciliteter muliggør desværre ikke besøg for kørestolsbrugere til Ægypten, Græsk og romersk skulptur og Fransk og dansk skulptur 1800-1920.

Grupper af kørestolsbrugere bedes henvende sig til museet før besøget.

Se kort over handicapparkering i København her.


På museet

Du har mulighed for at låne manuelle kørestole på museet. Disse udleveres hos vagterne i Forhallen.

Bemærk, at visse områder af museet kun kan besøges, hvis du er i stand til at klare enkelte trappetrin alene eller ved en ledsagers hjælp. Vores vagter bestræber sig for at være behjælpelige med vejledning.


Handicaptoiletter

Handicaptoiletter findes i underetagen ved garderobe og Billetsalg og ved indgangen til Henning Larsens bygning.

Se oversigtskort over kørestolsadgang

Faktaark over Glyptoteket på God adgang


Solsikkesnoren

Personer med usynlige handicap, der besøger museet kan bære Solsikken, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål fra Billetsalget.


Synshæmmede

Fører- og servicehunde må gerne medbringes i snor.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os på info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141, så vi kan vejlede bedst muligt.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.