Praktisk information

Find vej

Adresse
Ny Carlsberg Glyptotek
Dantes Plads 7
1556 København V

Se på kort

Det er nemt at komme til Glyptoteket med offentlig transport, i bil eller til fods.
Museet ligger 5-10 min. gang fra Hovedbanegården og kun 5 min. gang fra Rådhuspladsen.

Bus
2A, 31, 37. Stoppested: Glyptoteket.
Alle busser til Rådhuspladsen (se under “På gåben”)
Alle busser til Hovedbanegården (se under “På gåben”).

Tog
Alle tog til Hovedbanegården.
Stå af på: København H.

Metro
M3: Cityringen. Stå af på: København H eller Rådhuspladsen
(se under “På gåben”).

På gåben
Fra Hovedbanegården: følg Tietgensgade langs bagsiden af Tivoli og drej til højre ved Dantes Plads.
Fra Rådhuspladsen: følg H.C. Andersens Boulevard sydøst mod Amager og stop ved museet forplads.

Cykel
Du kan parkere din cykel ved Glyptotekets forplads og ved H.C. Andersen Boulevard.

Bil
Vi henviser til, at der bruges offentlig transport, da der er begrænset parkering ved museet (findes ved sidevejene).
Parkeringshus findes ca. 5 min. væk ved hhv. Industriens Hus og BLOX.

Dit besøg

Garderobe og tasker

Garderobe med skabe finder du i underetagen, når du ankommer ad hovedindgangen. Garderobeskabene kan aflåses ved at lægge en 20’er eller en ’Glyptoteksmønt’ i låsen. Du kan købe en ’Glyptoteksmønt’ for 20 kr. i møntmaskinen i garderoben ved brug af kreditkort. Efter dit besøg kan du aflevere mønten i møntmaskinen og få refunderet beløbet.

Større tasker (over 30 x 30 x 10 cm) skal af sikkerhedshensyn afleveres i garderoben ved Billetsalget. Vores vagter vil altid være behjælpelige med at vejlede, ligesom de afgør, hvorvidt tasker kan medbringes i udstillingsområdet eller ej. Du kan desuden få udleveret en mindre pose til dine ting af vores vagter.


Mad og drikke

Mad og drikke må kun nydes i vores serveringsområder, typisk i caféen. Drikkevarer på flaske bedes opbevaret i garderoben ved Billetsalget.

Medbragt mad og drikke kan nydes ved langbordene i underetagen ved garderobe og Billetsalg.


Barnevogne

Under dit besøg kan du låne en gratis klapvogn i museets Forhal. Grundet adgangs- og sikkerhedsforhold kan du ikke benytte egen barne- eller klapvogn. Mindre klapvogne kan stilles i underetagen ved garderobe og Billetsalg, mens barnevogne skal parkeres udenfor museets indgang. Vores vagter i Forhallen låner dig gerne en lås.


Puslerum

Du finder puslerum i underetagen ved garderobe og Billetsalg samt ved indgangen til Henning Larsens bygning.


Trapper

Glyptoteket har mange trapper og høje trin, som gør, at museet ikke er optimalt indrettet til gangbesværede. Da Glyptoteket er en gammel bygning underlagt fredningsforhold, er det desværre ikke muligt at ændre dette. Vi gør dog naturligvis, hvad vi kan for at gøre museet så tilgængeligt som muligt for alle. Der er således adgang til de fleste udstillinger ved brug af enten handicaplift eller elevator.


Tegning

Tegning er tilladt i museet. Der må dog kun tegnes med blyant. Klapstole er tilladt, undtagen i enkelte sale grundet manglende plads. Det er ikke tilladt at tegne i særudstillinger. Tegnere er velkomne til at låne et tegnebræt og en klapstol, men staffeli er ikke tilladt. Spørg vagterne for yderligere informationer.


App

Glyptoteket har en app, som kan benyttes via Iphone eller Android telefoner. Her kan du finde aktuelle oplysninger om museet samt formidlingsformater, der går i dybden med kunsten og arkitekturen. Den er gratis og tilgængelig via App Store eller Google Play.


Foto og film

Som gæst på Glyptoteket er du som udgangspunkt mere end velkommen til at tage billeder og filme. Da vi er et museum, skal du dog tage hensyn til de andre gæster samt kunsten. Derfor gælder enkelte regler, som du med fordel kan sætte dig ind i før dit besøg.

Handicapforhold

Glyptoteket er en gammel bygning underlagt fredningsforhold, som gør, at museet ikke er optimalt indrettet til fx kørestolsbrugere. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at gøre museet så tilgængeligt som muligt for alle. Der er således adgang til de fleste udstillinger ved brug af enten handicaplift eller elevator.

Inden dit besøg på museet er du altid velkommen til at henvende dig til os på info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141, så vi kan vejlede bedst muligt.

Museet er registreret og valideret i Mærkeordningen for Tilgængelighed. Faktaark over Glyptoteket på God adgang.

Gratis adgang

Personer med handicap har altid gratis entré – også til arrangementer i Festsalen. Har de ledsagerkort, har ledsageren også gratis adgang.

Ønsker du at deltage i et arrangement i Festsalen, bedes du venligst kontakte museet i god tid for at bestille billet enten på info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141.


Ankomst

Som kørestolsbruger eller gangbesværet kan du ankomme til museet på to måder afhængigt af, hvilke udstillinger du ønsker at besøge:

Hvis du ønsker at besøge de skiftende særudstillinger i Henning Larsens bygning, Middelhavshorisonten, Vinterhaven og Festsalen, bedes du henvende dig ved sideindgangen i Tietgensgade 25 i museets åbningstid. Her kan du ringe på dørklokken og komme i direkte forbindelse med Glyptotekets personale.

Ønsker du at besøge Fransk kunst 1800-1870, Fransk kunst 1870-1925, Dansk Kunst 1780-1930, og Caféen Picnic, bedes du benytte ringeklokken ved indgangen på hjørnet af Dantes Plads og Niels Brocks Gade i museets åbningstid. Her får du direkte adgang til billetsalget og garderoben i underetagen via elevator.

Museets nuværende faciliteter muliggør desværre ikke besøg for kørestolsbrugere til Ægypten, Græsk og romersk skulptur og Fransk og dansk skulptur 1800-1920.

Grupper af kørestolsbrugere bedes henvende sig til museet før besøget.

Se kort over handicapparkering i København her.


På museet

Du har mulighed for at låne manuelle kørestole på museet. Disse udleveres hos vagterne i Forhallen.

Bemærk, at visse områder af museet kun kan besøges, hvis du er i stand til at klare enkelte trappetrin alene eller ved en ledsagers hjælp. Vores vagter bestræber sig for at være behjælpelige med vejledning.


Handicaptoiletter

Handicaptoiletter findes i underetagen ved garderobe og Billetsalg og ved indgangen til Henning Larsens bygning.

Se oversigtskort over kørestolsadgang

Faktaark over Glyptoteket på God adgang


Synshæmmede

Er du synshandicappet, kan du efter forudgående aftale få tilladelse til at berøre udvalgte skulpturer. Kontakt os på telefon 3341 8141, så vi kan stå til rådighed med vejledning og hjælp. Er dit besøg ikke anmeldt, vil vi forsøge at hjælpe i det omfang, det er muligt.

Fører- og servicehunde må gerne medbringes i snor.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os på info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141, så vi kan vejlede bedst muligt.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.