Ægyptisk dæmongud indtager Hannover

Udgivet 5. maj 2022

Torsdag den 5. maj åbner særudstillingen om den ægyptiske dæmongud Bes på August Kestner Museum i Hannover. Udstillingen blev vist på Glyptoteket i sommeren 2021, hvor den lille guddom med små korte ben, tungen ud af munden og skæg som en løvemanke betagede både gæster og anmeldere.

I udstillingen træder den besøgende ind i Bes’ univers, hvor magi og troen på, at gode dæmoner kan hjælpe mod alskens ondt, er en naturlig del af livet.

Bes var en af ​​de vigtigste guder i det gamle Ægypten. Han var guden, der beskyttede mod sorg og sygdom, hjalp til med fødslen, forhindrede slangebid og havde magten til at afværge fjendens angreb og plager.

Bes. Dæmongud – Ægyptens beskytter blev vist på Glyptoteket fra maj til oktober 2021 og er kurateret af museumsinspektør Tine Bagh. Du kan læse mere om udstillingen her.

August Kestner Museum i Hannover viser udstillingen fra 5. maj – 25. september 2022. Du kan læse mere om udstillingen i Hannover her (på tysk).

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Glyptoteket, Allard Pierson Museum, Amsterdam og August Kestner Museum, Hannover, med yderligere indlån fra Römer-Pelizaeus Museum Hildesheim, University of Aberdeen Museum og Ägyptisches Museum Leipzig.

Aktuel særudstilling

Oplev særudstillingen om den franske kunstner, Suzanne Valadon, der trodsede svære odds for at blive en succesfuld maler.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.