Ægyptisk dæmongud indtager Hannover

Udgivet 5. maj 2022

Torsdag den 5. maj åbner særudstillingen om den ægyptiske dæmongud Bes på August Kestner Museum i Hannover. Udstillingen blev vist på Glyptoteket i sommeren 2021, hvor den lille guddom med små korte ben, tungen ud af munden og skæg som en løvemanke betagede både gæster og anmeldere.

I udstillingen træder den besøgende ind i Bes’ univers, hvor magi og troen på, at gode dæmoner kan hjælpe mod alskens ondt, er en naturlig del af livet.

Bes var en af ​​de vigtigste guder i det gamle Ægypten. Han var guden, der beskyttede mod sorg og sygdom, hjalp til med fødslen, forhindrede slangebid og havde magten til at afværge fjendens angreb og plager.

Bes. Dæmongud – Ægyptens beskytter blev vist på Glyptoteket fra maj til oktober 2021 og er kurateret af museumsinspektør Tine Bagh. Du kan læse mere om udstillingen her.

August Kestner Museum i Hannover viser udstillingen fra 5. maj – 25. september 2022. Du kan læse mere om udstillingen i Hannover her (på tysk).

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Glyptoteket, Allard Pierson Museum, Amsterdam og August Kestner Museum, Hannover, med yderligere indlån fra Römer-Pelizaeus Museum Hildesheim, University of Aberdeen Museum og Ägyptisches Museum Leipzig.

Den lille Salon

Oplev en mindre temaudstilling om den franske kunstner Paul Gauguins ophold i København.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.