Undervisningsforløb Rodins metode

Rodins metode. Et undersøgende skulpturforløb

/ Billedkunst

Forløbet henvender sig til billedkunsthold på stx og hf, som arbejder med skulpturanalyse og skulpturfremstilling.

På forløbet skal vi beskæftige os med værker af den franske billedhugger Auguste Rodin (1804-1907). Gennem tegning og lydvandringer undersøger vi Rodins metode og får praktisk erfaring med nogle af de begreber, man bruger i en traditionel skulpturanalyse på gymnasialt niveau. På forløbet producerer eleverne skitser med udgangspunkt i begreber som form og massivitet, komposition og balance samt overflade og detalje. Skitserne kan indgå i elevernes portfolier og kan også danne direkte afsæt til skulpturprojekter hjemme på skolen (se PDF med eftermateriale nedenfor).

Forløbet kræver ingen særlig forberedelse udover kendskab til skulpturanalysebegreber.

Eftermateriale – skulpturprojekter hjemme på skolen: PDF

Målgruppe: Stx, HF, VUC

Fag: Billedkunst
Varighed: 90 min.
Antal: maks. 30 elever
Pris: 650 kr.

Book dit forløb her på hjemmesiden min. 7 dage før den ønskede dato. Du kan vælge at betale med EAN nr. eller kreditkort. Betalingen sker først efter undervisningen er slut, men skal oplyses ved booking.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

Stor oplevelse – stort ansvar
Et besøg på Glyptoteket er en stor oplevelse. Som lærer eller pædagog skal du dog være opmærksom på, at de fleste kunstværker på Glyptoteket står frit og let kan beskadiges ved berøring. Derfor har du og din gruppe et stort ansvar, når I bevæger jer rundt. Download vores retningslinjer her.

 

 

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og fredag 8-12.30) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.