Rodins metode. Et undersøgende skulpturforløb

Forløbet henvender sig til billedkunsthold på stx og hf, som arbejder med skulpturanalyse og skulpturfremstilling.

På forløbet skal vi beskæftige os med værker af den franske billedhugger Auguste Rodin (1804-1907). Gennem tegning og lydvandringer undersøger vi Rodins metode og får praktisk erfaring med nogle af de begreber, man bruger i en traditionel skulpturanalyse på gymnasialt niveau. På forløbet producerer eleverne skitser med udgangspunkt i begreber som form og massivitet, komposition og balance samt overflade og detalje. Skitserne kan indgå i elevernes portfolier og kan også danne direkte afsæt til skulpturprojekter hjemme på skolen (se PDF med eftermateriale nedenfor).

Forløbet kræver ingen særlig forberedelse udover kendskab til skulpturanalysebegreber. Men hvis du gerne vil introducere eleverne til Rodin på forhånd, kan vi anbefale denne film (varighed: 11:54). I filmen fortæller Glyptotekets kurator Christine Tommerup om museets særudstilling Auguste Rodin – Forskydninger, som blev vist i foråret 2021.

Eftermateriale – skulpturprojekter hjemme på skolen: PDF

Målgruppe: Stx, HF, VUC

Fag: Billedkunst
Varighed: 90 min.
Antal: Max 30 elever
Pris: 650 kr.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 13-16 og fredag kl. 8-11) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.