Rodins metode – Et undersøgende skulpturforløb

/ Billedkunst

Rodins metode. Et undersøgende skulpturforløb henvender sig til billedkunsthold på stx og hf, som arbejder med skulpturanalyse og skulpturfremstilling.

Forløbet er delt i to dele. I den første time faciliterer vores underviser skulpturundersøgelser af nogle af den franske billedhugger Auguste Rodins (1840-1917) mest ikoniske skulpturer. Eleverne skal bl.a. på lydvandringer rundt om “Borgerne fra Calais” og udføre formeksperimenter i papir inspireret af Rodins metode.

På forløbets sidste del skal eleverne selv tegne sig ind på form, komposition, balance, overflade og detaljer med undervisningsmaterialet “Opdag en skulptur”. Undervisningsmaterialet består af tre tegneøvelser, som kan bruges til at få praktisk erfaring med nogle af de begreber, man bruger i en traditionel skulpturanalyse på gymnasialt niveau. Tegneøvelserne kan indgå som procesdokument i elevernes portfolier og kan bruges til at lave en gennemarbejdet analyse af den valgte skulptur hjemme på skolen.

Undervisningsmateriale
Se undervisningsmaterialet “Opdag en skulptur” her.

Få inspiration til, hvordan forløbet og undervisningsmaterialet kan bruges som afsæt til skulpturfremstilling hjemme på skolen i lærervejledningen her.

Film om Auguste Rodin – Forskydninger
Forløbet kræver ingen særlig forberedelse, men hvis du gerne vil introducere dine elever til Rodin og til udstillingen, kan vi anbefale denne film (varighed: 11:54).

I filmen kan I høre museumsinspektør Christine Tommerup fortælle om udstillingen Auguste Rodin – Forskydninger og opleve Rodins værker i filmskaberen Andreas Omviks sanselige undersøgelse af udstillingens temaer.

Målgruppe
STX, HF, VUC

Fag: Billedkunst
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Information vedr. Covid-19

Bemærk venligst, at elever på 15 år og derover skal kunne fremvise et gyldigt coronapas samt identifikation i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt ID (ikke ved fremvisning af coronapas i MinSundhed-app eller coronapas-app), så eleven kan dokumentere, at coronapasset tilhører vedkommende.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.