Fra perlelok til patos

/ Oldtidskundskab

Forløbet er fortrinsvis henvendt til oldtidskundskabsklasser, som har gennemgået eller påbegyndt gennemgangen af den kunsthistoriske søjle og fokuseret på skulptur. Forløbet er koncentreret om skulptur, primært fritstående, fra den arkaiske til den hellenistiske periode.

På forløbet får eleverne mulighed for at anvende de kunsthistoriske og arkæologiske begreber, som de har med fra undervisningen, til at afkode Glyptotekets skulpturer og samlingens opbygning. Derudover træner forløbet elevernes iagttagelsesevne, giver dem øje for detaljerne og forhåbentligt begejstres og motiveres de i mødet med ægte antikke skulpturer. Undervejs får eleverne lejlighed til at tale med hinanden om deres iagttagelser i gruppeøvelser og større holdøvelser, hvorefter vi samler op på øvelserne i plenum.

Forløbet er et udmærket afsæt til, at I selv kan fortsætte i Glyptotekets samling af romersk eller nyere skulptur og lave perspektiveringer.

Fag og kompetenceområder

Oldtidskundskab

Målgruppe

STX, HF, VUC
Varighed: 90 min.
Antal: maks. 30 elever.
Pris: 650 kr.

Book dit forløb her på hjemmesiden min. 7 dage før den ønskede dato. Du kan vælge at betale med EAN nr. eller kreditkort. Betalingen sker først efter undervisningen er slut, men skal oplyses ved booking.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

Stor oplevelse – stort ansvar
Et besøg på Glyptoteket er en stor oplevelse. Som lærer eller pædagog skal du dog være opmærksom på, at de fleste kunstværker på Glyptoteket står frit og let kan beskadiges ved berøring. Derfor har du og din gruppe et stort ansvar, når I bevæger jer rundt. Download vores retningslinjer her.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og fredag 8-12.30) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.