Glyptoteket sætter lyd til kunstens hemmeligheder

Kunst skal ikke kun ses. Kunst skal høres, føles og opleves. Glyptotekets nye formidlingsprojekt Lyt! giver dig nu mulighed for at lægge øre til museet og komme tæt på værkerne på en ny og mere sansende måde, end du er vant til.

Glyptoteket er fyldt med imponerende statuer og malerier af store kunstnere, der gemmer på forunderlige historier, som dog ikke kan ses med det blotte øje. Med specialdesignede lydfortællinger åbner Glyptoteket for kunstens skjulte fortællinger.

Glyptoteket laver løbende lydfortællinger og podcasts til både særudstillinger og de faste udstillinger på museet. Der er lydoplevelser for gæster i alle aldre.

Særarrangementer annonceres også i kalenderen her.

Lyt! er muliggjort med generøs støtte fra Bikubenfonden.

Lydoplevelser om kunsten

Gå på opdagelse i de permanente udstillinger, og lyt til historier om kunsten i lydbilleder af podcast-pionererne Third Ear og lyddesigner Peter Albrechtsen. Rundt omkring i Glyptotekets sale findes 18 forskellige lyttestationer, der tager dig med på en sanselig lydrejse til oldtidens Ægypten, Romerriget og 1800-tallets Paris. Bliv klogere på Glyptotekets kunst, historie og arkitektur og få svar på spørgsmål, du aldrig har stillet dig selv før.

Der er lyttestationer både for børn og for voksne. I lyttestationerne for børn inviteres familiens yngste til at tage hovedtelefoner på og føle marmor, mærke malingen på malerierne eller sanse bronzen fra støberiet. De voksne inviteres blandt andet ombord på Kejser Caligulas flydende paladser, inden for i hieroglyffernes magiske verden eller til selskab med Manets besynderlige absinthdrikker.

Du kan finde en lille kortguide til LYT! i billetsalget.

Lydfortællinger for børn

Glyptoteket skruer op for en verden af lyd, når vi med lydeffekter og musik fortæller de ret så løjerlige græske myter i lydfortællinger for børn.

Hør lydfortællingerne Verdens skabelse og de græske guders fødsel, Perseus og Medusa og Mordet på Cæsar her eller læs mere på vores side for børn.

Third Ear og Glyptoteket

Podcasten Third Ear har været forbi Glyptoteket og se nærmere på samlingerne. Det er der kommet en serie på tre podcasts inspireret af Antikkens verden ud af.

Første afsnit “Hjertevejningen” om oldtidens Ægypten kan høres her:

Andet afsnit “I Gaius Caligulas tid” om det gamle Rom kan høres her:

Tredje afsnit “Oraklet i Delfi” om Grækenland kan høres her:

Skrevet, optaget, redigeret og fortalt af Tim Hinman og Martin Birket-Smith.

Radio Glyp

Særudstillingen Bes. Dæmongud – Ægyptens beskytter  gav i 2021 museets gæster mulighed for at komme tæt på Bes. Som noget helt nyt havde vi udviklet et musikalsk fantasiunivers.

Her kan man høre Bes synge og fortælle om sine mange forskellige roller; som soldat, beskytter og danser. Bes er nemlig inviteret i studiet i fantasi-radioprogrammet Gudemusik på radiokanalen Radio Glyp. Musikken er nykomponeret af komponist og musiker Emil Jensen.

Hør sangene fra Radio Glyp herunder.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.