Undervisningsmedarbejder

Glyptoteket søger en underviser og undervisningsmedarbejder, som har erfaring med undervisning, læring og formidling på museer, og som kan varetage undervisningsforløb i Glyptotekets ægyptiske og antikke samling samt bidrage til udvikling af museets undervisningstilbud.

Om jobbet
Vi tilbyder et spændende job, hvor du får rig mulighed for at være ’på gulvet’ som underviser og varetage undervisningsforløb, som inviterer børnehavebørn og skoleelever til at opleve og erfare et fagligt stofområde gennem sanselige og undersøgende møder med Glyptotekets arkitektur og samling af kunst og genstande fra oldtidens Ægypten og antikkens Grækenland og Rom. Du skal have lyst til at undervise på alle klassetrin og trives med at ”være på” – også i længere tid ad gangen. Derudover er det vigtigt, at du har mod på at sætte dig ind i nye stofområder og har interesse i at udvikle dine didaktiske og pædagogiske kompetencer, så du kan omsætte din faglige viden til relevante, sanselige og involverende læringsoplevelser. Ud over selve undervisningen får du også mulighed for at bidrage til udviklingen af  undervisningsforløb og partnerskaber med skoler. Du refererer til Glyptotekets undervisningsansvarlige og får et tæt samarbejde med afdelingens øvrige undervisere og booker.

Faglige kvalifikationer
Det er en forudsætning, at du er nyuddannet inden for klassisk arkæologi, ægyptologi, religionsstudier, klassisk filologi eller nyuddannet grundskole- eller gymnasielærer inden for disse fag.
Du brænder for at videreformidle din begejstring for antikkens Grækenland og Rom og oldtidens Ægypten og har lyst til at skabe engagerede og sanselige møder mellem Glyptotekets antikke genstande og børn og unge.
Du har erfaring med undervisning eller formidling til børn og unge – gerne fra et studiejob i museumsregi.
Du tænker kreativt og har en god forståelse for, hvad der kendetegner det vedkommende og tankevækkende undervisningsforløb på et museum.

Personlige kompetencer:
Du trives med at arbejde selvstændigt, ligesom du evner det gode samarbejde.
Du har en fleksibel indstilling til opgaverne og giver gerne en hånd med, når det er nødvendigt.
Du er nysgerrig på at udvikle dine faglige kompetencer inden for museumslæring og museumspædagogik

Løn- og ansættelsesvilkår
Den ugentlige arbejdstid er 20 timer primært onsdag-fredag. Det er muligt at supplere op med timer som honorarlønnet omviser i hverdage, aftner og weekender. Løn- og ansættelsesvilkår følger de statslige overenskomster.
Arbejdssted: Tietgensgade 25, 1556 København V.
Stillingen ønskes besat fra 1. september 2022 eller snarest derefter.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning, CV, dokumentation på uddannelse samt evt. relevante bilag senest d. 3. august kl. 12.00. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler d. 10. og 11. august. Ansøgning sendes pr. mail til job@glyptoteket.dk. Skriv ”Undervisningsmedarbejder” i emnefeltet.

Om Ny Carlsberg Glyptotek
Ny Carlsberg Glyptotek et museum med en stor samling af antikke skulpturer, ægyptiske mumier og gravskatte, dansk guldalderkunst og fransk impressionisme. Museet er en selvejende institution, som modtager økonomisk driftsstøtte fra Staten og fra Ny Carlsbergfondet.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du hen over sommeren kontakte os på følgende tlf.nr. og mail:
Uge 26 + 27 + 31: Undervisningsansvarlig Nanna Lund nalun@glyptoteket.dk / tlf.nr. 2460 0841
Uge 29 + 30 + 31: Undervisningsansvarlig Kamilla Louise Hansen kalh@glyptoteket.dk / tlf.nr 2232 1757

 

Studentermedarbejder (klassisk arkæologi)

Glyptoteket søger studentermedarbejder (klassisk arkæologi) til samlingsarbejde fra 1. september 2022

Glyptoteket søger en selvstændig og initiativrig studentermedarbejder 10 timer om ugen til fotobestillinger og basis registrering af museets store samling af fotografier. Ansættelsen er foreløbig fra 1. september (eller hurtigst muligt derefter) og frem til 31. januar 2023.

De primære opgaver er at behandle fotobestillingerne fra ind- og udland, organisere fotografiske nyoptagelser af værker, samt afledte opgaver ifht. den digitale fotobase. Dertil kommer en fortsættelse af den systematiske registrering af Glyptotekets samling af analoge og digitale fotografier, som er opbygget siden 1880erne. Din arbejdsplads vil være på Glyptotekets bibliotek, men du vil også komme rundt i huset og lære museet at kende indefra. Timerne fordeles på to faste arbejdsdage om ugen; fleksibilitet er mulig, så længe timeantallet holdes stabilt over en måned.

Du skal være initiativrig, nysgerrig og grundig i din tilgang til arbejdet. Vi tilbyder til gengæld et afvekslende job med rig mulighed for at lære Glyptotekets store og fantastiske samling at kende. Jobbet giver gode muligheder for læring og personlig udvikling.

Dine kvalifikationer
Du har som minimum læst klassisk arkæologi i et år. Derudover ser vi dig sådan:

 • Du er frem for alt nysgerrig og har lyst til at lære.
 • Du er god til at bruge PC med Office-pakken og er ikke bleg for at lære nye programmer og
  digitale databaser at kende.
 • Du er serviceminded og udadvendt.
 • Du skriver et udmærket engelsk.
 • Du har en struktureret, grundig og kvalitetsbevidst tilgang til dit arbejde.
 • Du er vant til at arbejde selvstændigt og er god til at samarbejde.
 • Du har en fleksibel indstilling til opgaverne og giver gerne en hånd med, når og hvor det er
  nødvendigt.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er på 10 timer om ugen. Du ansættes som student og løn- og ansættelsesforhold følger statslige retningslinjer.

Ansøgning
Send din ansøgning, CV, dokumentation på uddannelse samt evt. andre relevante bilag senest søndag d. 7. august 2022. Du søger stillingen ved at maile til job@glyptoteket.dk. Skriv ”Studentermedarbejder AS” i emnelinjen. Ansættelsessamtaler forventes gennemført så hurtigt som muligt fra og med d. 15. august.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Forsknings- og samlingschef Rune Frederiksen rufr@glyptoteket.dk.

Om Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket er Nordens førende antikmuseum og har tillige en af Europas fineste samlinger af fransk kunst fra perioden 1800-1930. Museet og dets bygninger har en unik historie, der gennem stifteren, brygger Carl Jacobsen, forener kunsthistorie med industrihistorie og indskriver sig som et vigtigt kapitel i dansk kulturhistorie omkring år 1900.

Glyptoteket er en selvejende institution, som modtager driftsstøtte fra Slots- og Kulturstyrelsen og fra Ny Carlsbergfondet. Museet har ca. 150 medarbejdere ansat og besøges årligt af 300-500.000 gæster. Læs mere på www.glyptoteket.dk.

Organisationen

På denne side kan du læse om organisationens opbygning samt finde kontaktoplysninger på Glyptotekets medarbejdere.

Samlingerne

Samlingerne rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder stadig nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Historie

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen.