Tilgængelighed for folk med handicap

Glyptoteket er en gammel bygning underlagt fredningsforhold, som gør, at museet ikke er optimalt indrettet til fx kørestolsbrugere. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at gøre museet så tilgængeligt som muligt for alle. Der er således adgang til flere af udstillingerne ved brug af enten handicaplift eller elevator.

Inden dit besøg på museet er du altid velkommen til at henvende dig til os på info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141, så vi kan vejlede bedst muligt.

Museet er registreret og valideret i Mærkeordningen for Tilgængelighed. Faktaark over Glyptoteket på God adgang.

Gratis ledsager
Det er gratis at have en ledsager med på museet ved fremvisning af ledsagerkort fra Invalideorganisationernes Brugerservice.

Er du ledsager til en kørestolsbruger, er det ikke nødvendigt at fremvise ledsagerkort.

Til publikumsarrangementer kan ledsageren også få en gratis arrangementsbillet. Kontakt os på info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141.

Ankomst
Som kørestolsbruger eller gangbesværet kan du ankomme til museet via to forskellige indgange afhængigt af, hvilke udstillinger du ønsker at besøge:

Ønsker du at besøge Fransk kunst 1800-1870Dansk Kunst 1780-1930, Kai Nielsen – Født af hverdagen, Bag facaden – Opdag Glyptotekets arkitektur og caféen Picnic, bedes du benytte ringeklokken ved indgangen på hjørnet af Dantes Plads og Niels Brocks Gade i museets åbningstid. Her får du direkte adgang til billetsalget og garderoben i underetagen via elevator.

Hvis du ønsker at besøge de skiftende særudstillinger i Henning Larsens bygning, Mellemøsten, Cypern, Etrurien og Palmyra, Vinterhaven og Festsalen, bedes du henvende dig ved sideindgangen i Tietgensgade 25 i museets åbningstid. Her kan du ringe på dørklokken og komme i direkte forbindelse med Glyptotekets personale.

Museets nuværende faciliteter muliggør desværre ikke besøg for kørestolsbrugere til Græsk og romersk skulptur, Ægypten, Dansk og fransk skulptur eller tagterrassen.

Grupper af kørestolsbrugere bedes henvende sig til museet før besøget.

Se kort over handicapparkering i København her.

På museet
Du har mulighed for at låne manuelle kørestole på museet. Disse udleveres hos vagterne i Forhallen.

Bemærk, at visse områder af museet kun kan besøges, hvis du er i stand til at klare enkelte trappetrin alene eller ved en ledsagers hjælp. Vores vagter bestræber sig for at være behjælpelige med vejledning.

Toiletter til folk med handicap
Toiletter til folk med handicap findes i underetagen ved garderobe og Billetsalg og ved indgangen til Henning Larsens bygning.

Se oversigtskort over kørestolsadgang

Faktaark over Glyptoteket på God adgang

Du er altid velkommen til at henvende dig til os på: info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141, så vi kan vejlede bedst muligt.

Solsikkesnoren
Personer med usynlige handicap, der besøger museet kan bære Solsikken, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål fra Billetsalget.

Synshæmmede
Fører- og servicehunde må gerne medbringes i snor.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os på info@glyptoteket.dk eller T 3341 8141, så vi kan vejlede bedst muligt.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.