Monet - Shadows on the sea

Sans impressionismen

/ Billedkunst, Dansk

Forløbet ”Sans impressionismen” henvender sig til dansk- og billedkunstklasser, som arbejder med billedanalyse og -fortolkning.

Impressionisme kommer af det franske ord impressíon, som betyder indtryk. På forløbet skærper og aktiverer vi vores sanser i mødet med det impressionistiske univers. Vi starter i Glyptotekets Vinterhave, hvor vi skal tegne hurtige og langsomme skitser af de ægte planter med rolig musik i ørerne. Herefter går vi i museets franske malerisamling, hvor vi undersøger Monet og Pissaros motiver og teknikker. Forløbet afsluttes med en tegneøvelse, hvor eleverne kan bruge deres opdagelser om impressionisternes metoder til selv at eksperimentere med deres egen impressionistiske stil.

Fag- og Kompetenceområde:

Dansk: Fortolkning

Billedkunst: Billedanalyse og Billedkommunikation

Målgruppe:
Folkeskolen, 0.-3. klassetrin og 4.-6. klassetrin

Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

Stor oplevelse – stort ansvar
Et besøg på Glyptoteket er en stor oplevelse. Som lærer eller pædagog skal du dog være opmærksom på, at de fleste kunstværker på Glyptoteket står frit og let kan beskadiges ved berøring. Derfor har du og din gruppe et stort ansvar, når I bevæger jer rundt. Download vores retningslinjer her.

 

Book undervisningsforløb for indskoling

Book undervisningsforløb for mellemtrin

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag 9-14) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.