Ritualets kraft

/ Historie, Kristendomskundskab

Gratis for skoler i København
Vi har et begrænset antal gratis forløb i forbindelse med Åben skole. Forløbet kan bookes frem til d. 30. juni 2023. Forløbene bliver afsat efter først-til-mølle-princippet. Book online nedenfor og husk at skrive ”
Åben Skole” i kommentarfeltet. (Obs. gælder ikke privatskoler).

Forløbet er henvendt til Kristendomskundskab og Historie. I Kristendomskundskab får eleverne mulighed for at arbejde med ikke-kristne religionsformer og andre livsopfattelser. I Historie arbejdes der med historiebrug i mødet med Glyptotekets ægyptiske statuer.

På forløbet undersøger vi ’begrebet’ ritual og diskuterer ritualers kraft og betydning i oldtidens Ægypten såvel som i elevernes eget liv i dag. Forløbet starter blandt Glyptotekets ægyptiske statuer, hvor eleverne skal undersøge forskellige symboler, som peger i retning af særlige rituelle handlinger. Herefter stifter eleverne bekendtskab med ’samfundslag-pyramiden’ med farao øverst efterfulgt af præsteskabet og den almindelige ægypter. Hvert lag i samfundet udførte ritualer, som havde stor betydning for den enkeltes liv, og gennem dilemmaspil og praktiske øvelser får eleverne stof til at diskutere ritualers kraft og magt. Forløbet afsluttes i Glyptotekets mumiekælder, hvor vi taler om døden som overgangsritual i oldtidens Ægypten og om overgangsriter i dag.

Fag- og kompetenceområde:

Kristendomskundskab: Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser
Historier: Historiebrug

Målgruppe:

Folkeskolen, 7.-10. klassetrin
Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

Tilmeld dig også Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

 

Book undervisningsforløb

 

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag 9-14) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.