Ritualets kraft

/ Kristendomskundskab

Åben Skole: Gratis for skoler i København. Vi har et begrænset antal gratis forløb, der kan bookes frem til jul 2021. Forløbene bliver afsat efter først-til-mølle-princippet. Book online nedenfor og husk at skrive ”Åben Skole” i kommentarfeltet.

Forløbet er henvendt til kristendomskundskab. Det er målrettet både til klasser, der allerede arbejder med ikke-kristne religionsformer og andre livsopfattelser, eller som introduktion for klasser, der skal i gang med emnet.

På forløbet skal vi undersøge præsteembeder i oldtidens Ægypten. Gennem fortællinger og ritual-rollespil og elevernes egne undersøgelser af skulpturer og genstande i Glyptotekets ægyptiske samling, fører forløbet os ind i det omfattende og magiske præsteembede i oldtidens Ægypten. Undervejs møder vi tre forskellige præster: Tempelpræsten, pyramidepræsten og balsameringspræsten. Eleverne oplever, hvordan oldægyptisk mytologi og ritualpraksis kan bruges til at reflektere over nutidens forskellige opfattelser af liv, død og efterliv.

Fag- og kompetenceområde:

Kristendomskundskab: Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser

Målgruppe:

Folkeskolen, 7.-10. klassetrin
Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

COVID-19:
Bemærk: Fra fredag den 12. november skal personer fra 15 år og over fremvise et gyldigt coronapas for at besøge museet.
Som gæst på Glyptoteket er din sikkerhed i forhold til smitte med Corona (Covid-19) helt afgørende for os.

Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og har indført en række tiltag, der gør et besøg på Glyptoteket til en tryg oplevelse.

 

Book undervisningsforløb

 

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid onsdag og fredag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.