Ritualets kraft

/ Kristendomskundskab

Hvilke præsteembeder fandtes der i oldtidens Ægypten? Hvad fortæller deres funktion os om ægypternes forestillingsverden? Og hvordan kan vi forstå vores egne ritualer i lyset af oldtidens ritualer?

Gennem levende fortællinger, læsning af hieroglyffer, ritual-rollespil og elevernes egne undersøgelser i samlingen, fører forløbet os ind i det omfattende og magiske præsteembede i oldtidens Ægypten. Undervejs møder vi tre forskellige præster: Tempelpræsten, pyramidepræsten og balsameringspræsten.

Vi oplever oldægyptisk mytologi og ritualpraksis, som på trods af, at dens eksistens er tabt i en fjern fortid, fremstår levende, relatérbar og anvendelig til refleksion over nutidens opfattelser af liv, død og efterliv.

Fag og kompetenceområde
Kristendomskundskab

Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser: Eleven kan forholde sig til hovedtanker og problemstillinger i de store verdensreligioner og livsopfattelsers oprindelse, historie og nutidige fremtrædelsesformer.

Målgruppe
Folkeskolen, 7.- 10. klasse
Fag: Kristendomskundskab
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Information i forbindelse med Covid-19:

Bemærk venligst, at elever på 15 år og derover skal kunne fremvise et gyldigt coronapas samt identifikation i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt ID (ikke ved fremvisning af coronapas i MinSundhed-app eller coronapas-app), så eleven kan dokumentere, at coronapasset tilhører vedkommende.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.