Ritualets kraft. Død og efterliv i det gamle Ægypten.

/ Kristendomskundskab, Religion

Forløbet for folkeskolens 7.-10. klasse er gratis for folkeskoler i Københavns Kommune i forbindelse med Åben Skole. Der er et begrænset antal gratis forløb, som kan bookes efter først-til-mølle-princippet. Book online og vælg EAN som betalingsmiddel. Husk at skrive ”Åben Skole” i kommentarfeltet, så forløbet bliver gratis.

Forløbet henvender sig til klasser, der arbejder med overgangsritualer eller skal til at arbejde med emnet. På forløbet skal vi på opdagelse blandt kister, gravudstyr og mumier. Ved at undersøge symboler på Glyptotekets ægyptiske genstande, bliver vi klogere på de gamle ægypteres forestilling om liv, død og efterliv samt hvilken betydning overgangsritualer havde. Vi skal også høre myten om den første mumie, Osiris.  Forløbet afsluttes med en praktisk øvelse, hvor vi arbejder med de symboler og ritualer, vi har undersøgt.

Fag- og kompetenceområde:

7.-10. klasse

Fag: Kristendomskundskab
Kompetenceområder: Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser

STX og HF

Fag: Religion

Målgruppe:

Folkeskolen, 7.-10. klassetrin
STX og HF

Varighed: 90 min.
Antal: maks. 30 elever
Pris: 650 kr.

Book dit forløb her på hjemmesiden min. 7 dage før den ønskede dato. Du kan vælge at betale med EAN nr. eller kreditkort. Betalingen sker først efter undervisningen er slut, men skal oplyses ved booking.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

Stor oplevelse – stort ansvar
Et besøg på Glyptoteket er en stor oplevelse. Som lærer eller pædagog skal du dog være opmærksom på, at de fleste kunstværker på Glyptoteket står frit og let kan beskadiges ved berøring. Derfor har du og din gruppe et stort ansvar, når I bevæger jer rundt. Download vores retningslinjer her.

Book undervisningsforløb for 7.-10 klasse

Book undervisningsforløb for STX og HF

 

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og fredag 8-12.30) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.