Portræt af Augustus og romerne

/ Historie

Gratis for folkeskoler i Københavns Kommune i forbindelse med Åben Skole. Der er et begrænset antal gratis forløb, som kan bookes efter først-til-mølle-princippet. Book online og vælg EAN som betalingsmiddel. Husk at skrive ”Åben Skole” i kommentarfeltet, så forløbet bliver gratis.

Forløbet er henvendt til historie. Det er målrettet både til klasser, der allerede ved noget om Augustus og romerne eller som intro for klasser, der skal i gang med emnet.

På forløbet undersøger vi sammen Glyptotekets samling af romerske portrætter og stiller spørgsmålene: Hvordan blev et portræt lavet og hvorfor? Vi skal se på gengivelser af både kejsere og almindelige mennesker, der kan være gamle, unge, børn, kvinder, mænd, sure, glade, seje og bekymrede. Romerne var simpelthen helt vilde med at lave portrætter af sig selv og hinanden, og eleverne kommer på forløbet helt tæt på de årtusindgamle marmormennesker og får forståelse for, at romerne forsøgte at sige noget om sig selv med deres portrætter.

På forløbet skal vi både mærke på marmor, lave tegneøvelser og lytte til historier.

Fag og kompetenceområder
Historie: Kronologi og sammenhæng, kildeanalyse, historiebrug

Målgruppe
Folkeskolen, 4.- 6. klasse
Varighed: 90 min.
Antal: maks. 30 elever.
Pris: 650 kr.

Book dit forløb her på hjemmesiden min. 7 dage før den ønskede dato. Du kan vælge at betale med EAN nr. eller kreditkort. Betalingen sker først efter undervisningen er slut, men skal oplyses ved booking.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

Stor oplevelse – stort ansvar
Et besøg på Glyptoteket er en stor oplevelse. Som lærer eller pædagog skal du dog være opmærksom på, at de fleste kunstværker på Glyptoteket står frit og let kan beskadiges ved berøring. Derfor har du og din gruppe et stort ansvar, når I bevæger jer rundt. Download vores retningslinjer her.

Book undervisningsforløb

 

Undervisning på Glyptoteket

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og fredag 8-12.30) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.