Portræt af Augustus og romerne

/ Historie

Gratis for skoler i København
Vi har et begrænset antal gratis forløb i forbindelse med Åben skole. Forløbet kan bookes frem til d. 30. juni 2023. Forløbene bliver afsat efter først-til-mølle-princippet. Book online nedenfor og husk at skrive ”
Åben Skole” i kommentarfeltet. (Obs. gælder ikke privatskoler).

Forløbet er henvendt til historie. Det er målrettet både til klasser, der allerede ved noget om Augustus og romerne, eller som intro for klasser, der skal i gang med emnet.

På forløbet skal eleverne undersøge, hvad romerne forsøgte at fortælle med deres portrætter. Vi undersøger særligt Glyptotekets samling af kejsere hugget i marmor og indsætter dem på en tidslinje. Vi skal også se på portrætter af almindelige mennesker, gamle, unge, børn, kvinder, mænd, sure, glade, seje, bekymrede. Romerne var simpelthen helt vilde med at lave portrætter af sig selv og hinanden, og eleverne skulle gerne få forståelse for, at romerne forsøgte at sige noget om sig selv med deres portrætter.

Vi benytter tegneøvelser, historiefortælling og lytteoplevelser på forløbet.

Fag og kompetenceområder
Historie: Kronologi og sammenhæng, kildeanalyse, historiebrug

Målgruppe
Folkeskolen, 4.- 6. klasse
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Tilmeld dig også Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

 

Book undervisningsforløb

 

Undervisning på Glyptoteket

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag 9-14) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.