Portræt af Augustus og romerne

/ Historie

Åben Skole: Gratis for skoler i København. Vi har et begrænset antal gratis forløb, der kan bookes frem til jul 2021. Forløbene bliver afsat efter først-til-mølle-princippet. Book online nedenfor og husk at skrive ”Åben Skole” i kommentarfeltet.

Forløbet er henvendt til historie. Det er målrettet både til klasser, der allerede ved noget om Augustus og romerne, eller som intro for klasser, der skal i gang med emnet. Forløbet kan også bruges til helt grundlæggende at motivere klassen for historiefaget.

På forløbet skal vi se på romerske portrætter. Af kejsere og almindelige mennesker, gamle, unge, børn, kvinder, mænd, sure, glade, seje, bekymrede. De fleste er hugget i marmor, men vi skal også se nogle, som er malet på mumier. Eleverne lærer, at romerske portrætter er noget helt særligt. Romerne var simpelthen helt vilde med at lave portrætter af sig selv og hinanden, og eleverne skulle gerne få forståelse for, at romerne forsøgte at sige noget om sig selv med deres portrætter.

Vi benytter tegneøvelser, historiefortælling og lytteoplevelser på forløbet.

Fag og kompetenceområder
Historie: Kronologi og sammenhæng, kildeanalyse, historiebrug

Målgruppe
Folkeskolen, 4.- 6. klasse
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Book undervisningsforløb

Undervisning på Glyptoteket

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid onsdag og fredag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.