Portræt af Augustus og romerne

/ Historie

Kom med, når vi rejser tilbage til romernes og Kejser Augustus’ tid. Gennem tegneøvelser, historiefortælling og lytteoplevelser møder vi et væld af forskellige romere, der stadig er her i form af deres portrætter – både hugget i marmor og malet på mumier. Hovedvægten er lagt på historien om og portrættet af Augustus, og vi forsøger at gøre alt det med gamle romere og store kejsere relevant for eleverne ved at stille spørgsmålet: hvad kunne de gamle romere vise med et portræt, og hvad kan vi selv vise, når vi fx tager billeder af os selv eller hinanden og måske lægger dem op på nettet?

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis eleverne har stiftet bekendtskab med Augustus og Romerriget i undervisningen. Glyptotekets undervisningsforløb har til hensigt at supplere klasseundervisningen, gøre stoffet levende, give nye vinkler og skabe trygge rammer for et behageligt og anderledes museumsbesøg.

Undervisning på Glyptoteket

Fag og kompetenceområder
Historie: Kronologi og sammenhæng, kildeanalyse, historiebrug

Målgruppe
Folkeskolen, 4.- 6. klasse
Fag: Historie
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Information i forbindelse med Covid-19:

Bemærk venligst, at elever over 15 år og derover skal kunne fremvise et gyldigt coronapas samt identifikation i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt ID, så eleven kan dokumentere, at coronapasset tilhører vedkommende.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.