At tale med kroppen – skulpturdialog om krop, følelser og relationer

/ Dansk, Samfundsfag, Seksualundervisning

Forløbet er særligt henvendt til samfundsfag og sundheds- og seksualundervisning, men kan også bruges i dansk. Forløbet kan bruges både som introduktion til emner om krop, seksualitet, følelser og grænser, eller som understøttende undervisning i igangværende forløb, hvor eleverne på forhånd har arbejdet med emnet.

Glyptotekets samling indeholder mange udgaver af ”unge elskende”, som alle udtrykker forskellige former for relationer. På dette undervisningsforløb går vi i dialog med skulpturerne i Glyptotekets moderne samling, hvor begær, forelskelse, hengivelse og grænseoverskridende tilnærmelser kommer til live i marmorskulpturerne. Vi bruger skulpturerne som cases og laver praktiske tegne- og skriveøvelser for at undersøge og diskutere emner som samtykke, forelskelse, seksualitet, grænser, respekt og kropsbevidsthed.

Fag- og Kompetenceområde:

Samfundsfag, sundheds- og seksualundervisning og dansk.

Målgruppe:

Folkeskolen, 7.-10. klassetrin
Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

 

Book undervisningsforløb

undervisningsforløb på glyptoteket udskoling

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 13-16 og fredag kl. 8-11) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.