At tale med kroppen – skulpturdialog om krop, følelser og relationer

/ Dansk, Samfundsfag, Seksualundervisning

Åben Skole: Gratis for københavnske folkeskoler. Vi har et begrænset antal gratis forløb, og de bliver afsat efter først-til-mølle-princippet. Book online og husk at skrive ”Åben Skole” i kommentarfeltet.

Forløbet er særligt henvendt til samfundsfag og sundheds- og seksualundervisning, men kan også bruges i dansk. Forløbet kan bruges både som introduktion til emner om krop, seksualitet, følelser og grænser, eller som understøttende undervisning i igangværende forløb, hvor eleverne på forhånd har arbejdet med emnet.

Glyptotekets samling indeholder mange udgaver af ”unge elskende”, som alle udtrykker forskellige former for relationer. På dette undervisningsforløb går vi i dialog med skulpturerne i Glyptotekets moderne samling, hvor begær, forelskelse, hengivelse og grænseoverskridende tilnærmelser kommer til live i marmorskulpturerne. Vi bruger skulpturerne som cases og laver praktiske tegne- og skriveøvelser for at undersøge og diskutere emner som samtykke, forelskelse, seksualitet, grænser, respekt og kropsbevidsthed.

Fag- og Kompetenceområde:

Samfundsfag, sundheds- og seksualundervisning og dansk.

Målgruppe:

Folkeskolen, 7.-10. klassetrin
Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

Stor oplevelse – stort ansvar
Et besøg på Glyptoteket er en stor oplevelse. Som lærer eller pædagog skal du dog være opmærksom på, at de fleste kunstværker på Glyptoteket står frit og let kan beskadiges ved berøring. Derfor har du og din gruppe et stort ansvar, når I bevæger jer rundt. Download vores retningslinjer her.

 

 

Book undervisningsforløb

 

undervisningsforløb på glyptoteket udskoling

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag 9-14) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.