Dyr og guder i oldtidens Ægypten

/ Dansk

Forløbet er henvendt til dansk. Danskklasser kan øve sig i at fortolke gennem oplevelse, indlevelse og undersøgelse. Forløbet er målrettet både til klasser, der allerede ved noget om oldtidens ægyptiske guder, eller som introduktion til emnet.

Forløbet begynder i Glyptotekets vinterhave, hvor vi skal forestille os, at vi befinder os i det gamle Ægypten. Herefter skal eleverne på jagt efter mytologiske gude- og dyreskikkelser i Glyptotekets ægyptiske samling. Her skal de lytte til dramatiske myter om løvegudinden Sakhmet og underverdenens konge Osiris. Eleverne skal også selv bringe deres indlevelsesevne i spil, når vi sammen genskaber Osiris’ hjertevejningsseance som et rollespil. Til sidst skal vi i mindre hold lytte til en sanselig lydfortælling om den første ægyptiske mumie og besøge Glyptotekets mumiekælder.

Fag- og kompetenceområde: Dansk: Fortolkning

Målgruppe:
Folkeskolen, 0.-3. klassetrin
Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

Stor oplevelse – stort ansvar
Et besøg på Glyptoteket er en stor oplevelse. Som lærer eller pædagog skal du dog være opmærksom på, at de fleste kunstværker på Glyptoteket står frit og let kan beskadiges ved berøring. Derfor har du og din gruppe et stort ansvar, når I bevæger jer rundt. Download vores retningslinjer her.

 

 

Book undervisningsforløb

 

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og fredag 8-12.30) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.