Solsikkesnoren på Glyptoteket

Glyptoteket tilslutter sig Solsikkeprogrammet

Udgivet 1. december 2022

På Glyptoteket skal der være plads til alle. Derfor kan personer med usynlige handicap nu bære Solsikken på museet, hvis man ønsker at signalere til medarbejdere, vagter og andre gæster, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

For personer med usynlige handicap, som for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, synsnedsættelse, PTSD, autisme, alzheimers mv. kan det være stressende eller belastende at være i ukendte omgivelser med mange mennesker omkring sig. Det kan endda være en ekstra barriere for at tage af sted, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.

Derfor tilslutter Glyptoteket sig nu Solsikkeprogrammet. For alle uanset handicap og udfordringer er selvfølgelig velkomne på museet.

Medarbejdere bliver yderligere trænede i, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken.

Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål fra billetsalget. Det er selvfølgelig helt frivilligt, om man ønsker at bære Solsikkesnoren for at gøre sit usynlige handicap synligt.

Læs mere som solsikkeprogrammet her.