Mønstre og Monstre – Glyptotekets lerværksted

Små kunstnere, stort værk – Glyptoteket åbner lerværksted for børn

Publiceret 30. maj 2022

Glyptoteket vil gøre museumsoplevelsen til en leg. Op til sommerferien åbner museet et kreativt lerværksted, hvor mønstre og monstre, ornamenter og fantasidyr får frit løb, og gæsternes kreationer bliver en del af et stort fælles kunstværk. Det er første gang Glyptoteket tilegner et værksted til børn og unges skaberkraft.

Lørdag d. 18. juni åbner Glyptoteket for første gang i museets historie et værksted for børn og deres voksne under titlen Mønstre og Monstre. I værkstedet kan man trykke i ler og skabe sin egen kunst med inspiration fra museets fantasifulde og detaljerige bygning, som netop er fyldt 125 år. Værkstedet er udviklet sammen med udstillingsdesignere og en kunstner.
”Hvis man kigger rigtig godt efter, er museets vægge, gulve og lofter dækket af de mærkeligste mønstre, groteske monstre, blomster, dyr, muslingeskaller og englevinger. Den vildeste pynt, der forhåbentlig sætter gang i fantasien og kreativiteten, ” siger Stefan Bang, Glyptotekets formidlingsansvarlige for børn og unge.

Fællesskab og genbrug
”Når vi netop har valgt at lave et lerværksted, er det fordi, ler er skulpturkunstens grundmateriale. Det gør det muligt at arbejde i tre dimensioner og på den måde fortolke museets arkitektur og dekorationer. Ler er et fantastisk materiale at arbejde i, og så er det et organisk materiale, som kan genanvendes. Værkstedets forklæder er fremstillet af gamle udstillingsbannere fra museets facade, og alle møbler i værkstedet er bygget af genanvendte materialer fra en tidligere udstilling. Mønstre og Monstre er en hyldest til museets smukke bygning, og vi håber, at det vil give gæsterne lyst til at gå på opdagelse i Glyptotekets fantastiske og finurlige detaljer,” siger Stefan Bang.
Alle familiers lertryk bidrager til ét stort fælles kunstværk, der udstilles på museet i en helt særlig udstillingsscenografi inspireret af Glyptotekets arkitektur og farver.

Mere fokus på børnefamilier
”Selvom Glyptoteket allerede har forskellige tilbud til børnefamilier, har vi savnet et sted, hvor kreativiteten kan komme i spil, og hvor samværet mellem børn og voksne er i fokus. Vi har et stort ønske om at være en mere børnevenlig kulturattraktion, og med det nye lerværksted håber vi på at skabe et engagerende museumsbesøg med plads til både fordybelse, leg og humor,” siger Stinna Toft, formidlings- og publikumschef på Glyptoteket og tilføjer:
”Vi håber, at børn som voksne går ud i verden og får øje på detaljer, farver og former, de aldrig tidligere har lagt mærke til og ser verden lidt på ny.”

 

Tak for generøs støtte

Værkstedet indgår i Glyptotekets 125-års fejring af Vilhelm Dahlerups bygning og projektet ”Levende bygninger – på opdagelse i Glyptotekets arkitektur”, der generøst er støttet af følgende fonde:

Carlsbergs Mindelegat
Ny Carlsbergfondet
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Fakta
Glyptotekets lerværksted Mønstre og Monstre er for børn og deres voksne. Det er gratis for børn op til 18 år. Værkstedet er åbent fra kl. 11 – 15 fra d. 18. juni til 4. september.
Mønstre og Monstre er realiseret i samarbejde med Kurtzweil Udstillingsdesign, og de specialfremstillede gipsstempler i værkstedet er udviklet sammen med kunstner Ida Retz Wessberg.

Projektet er en del af Kickstart Kulturturismen, som er støttet af Erhvervsministeriet, Dansk Storbyturisme og Wonderful Copenhagens Kulturtestlab.
Leret til værkstedet er sponsoreret af Cerama.
Forklæderne er lavet af gamle udstillingsbannere og produceret af den socialøkonomiske virksomhed I Tråd Med Verden.

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.