4.000 år gamle træskulpturer fra oldtidens Ægypten får nyt liv

Udgivet 28. april 2022

I Glyptotekets store samling findes der en række sjældne bemalede træskulpturer og -genstande fra oldtidens Ægypten. De ældste af trægenstandene er over 4.000 år gamle og særdeles skrøbelige, så de har brug for en kærlig hånd.

Derfor har Glyptoteket sat gang i et større konserveringsprojekt, hvor de oldægyptiske statuetter, træmodeller og gravudstyr bevares og istandsættes, så de igen kan få et nyt farverigt liv og blive vist frem i museets ægyptiske udstilling.

Blandt genstandene er tre yderst sjældne romerske panelmalerier fra 100-400 e.v.t., som er de eneste af denne type, der findes i Norden. Panelmalerierne stammer fra Ægypten, hvorfra de blev indkøbt til museets samling i 1892 af Glyptotekets stifter Carl Jacobsen.

Konserveringen af de 22 oldægyptiske genstande varetages af Komposit med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Projektet løber frem til september 2022.

Ægyptisk træskulptur
Komposit konserverer 4.000 år gamle trægenstande
Træskulptur fra oldtidens Ægypten
Sjældent træpanel fra Ægypten

Om museet

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen.

Presse

Kontaktoplysninger, fakta om Glyptoteket samt pressefotos- og meddelelser.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.