4.000 år gamle træskulpturer fra oldtidens Ægypten får nyt liv

Udgivet 28. april 2022

I Glyptotekets store samling findes der en række sjældne bemalede træskulpturer og -genstande fra oldtidens Ægypten. De ældste af trægenstandene er over 4.000 år gamle og særdeles skrøbelige, så de har brug for en kærlig hånd.

Derfor har Glyptoteket sat gang i et større konserveringsprojekt, hvor de oldægyptiske statuetter, træmodeller og gravudstyr bevares og istandsættes, så de igen kan få et nyt farverigt liv og blive vist frem i museets ægyptiske udstilling.

Blandt genstandene er tre yderst sjældne romerske panelmalerier fra 100-400 e.v.t., som er de eneste af denne type, der findes i Norden. Panelmalerierne stammer fra Ægypten, hvorfra de blev indkøbt til museets samling i 1892 af Glyptotekets stifter Carl Jacobsen.

Konserveringen af de 22 oldægyptiske genstande varetages af Komposit med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Projektet løber frem til september 2022.

Om museet

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen.

Presse

Kontaktoplysninger, fakta om Glyptoteket samt pressefotos- og meddelelser.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.