Glædelig jul fra Glyptoteket

Publiceret den 21. december 2021

På grund af restriktioner for kulturlivet bliver det desværre ikke muligt at besøge Glyptoteket i juletiden. Vi havde ellers glædet os til at se dig!

Vi ser meget frem til at vende stærkt tilbage tirsdag den 18. januar 2022, hvor du kan opleve Anne Marie Carl-Nielsens monumentale skulpturer, drage på tidsrejse i museets samling eller gå på opdagelse i museets arkitektur med vores nye app.

I vinterferien er der blomstervæsner på spil i familieforestillingen Den Hemmelige Have i Festsalen, og du kan gå på opdagelse i Glyptotekshaven, som på udvalgte dage lyses op under Copenhagen Light Festival.

Fra den 24. februar bliver det for første gang i Norden muligt at opleve den franske maler Suzanne Valadons værker i en stor soloudstilling, Suzanne Valadon – model, maler, rebel. Kunstneren startede sin karriere som model for Pierre-Auguste Renoir og Henri de Toulouse-Lautrec og udviklede sig til en prominent kunstner i kreds med Vincent van Gogh, Edgar Degas og fornavn Paul Gauguin.

I efteråret inviterer vi inden for til en særudstilling om den ægyptiske oldtidsby Amarnas storhed og fald. Året er 1365 før vores tidsregning, og farao Akhenaten og dronning Nefertiti har indstiftet en ny religion og etableret en overdådig ny residens, som når at stå i tyve år, før samfundet omstyrtes og byen gik til.

Sidst – men ikke mindst – ser vi frem til at fejre 125-året for indvielsen af Carl Jacobsens Glyptotek, der blev tegnet af arkitekt Vilhelm Dahlerup. Den 1. maj inviterer vi inden for til et festligt program, hvor vi vil fejre hele Danmarks Glyptotek.

Tak for året der gik. Tak for støtten til museet i en svær tid. Vi håber at kunne dele mange store oplevelser med jer i det nye år.

Vi ses på Glyptoteket!