Arkitekturen

Glyptotekets arkitektur er uden sidestykke. Hele tre af dansk arkitekturs store navne har gennem tiden sat deres præg på museet.

Et museum – flere huse
Vilhelm Dahlerup (1836-1907) tegnede museets første bygning, som blev indviet i 1897, og som i dag huser bl.a. Fransk kunst 1800-1870, Dansk og fransk skulptur og Dansk kunst 1780-1930. Den trefløjede bygning er skabt i historicistisk stil med inspiration fra den venetianske renæssance.

Det indre er rigt udsmykket med bemalede lofter, mosaikgulve, marmorsøjler og relieffriser langs væggene.

Dahlerup er også arkitekten bag museets Vinterhave fra 1906. Samme år åbnede arkitekt Hack Kampmanns (1856-1920) bygning, skabt til Glyptotekets antikke samling, bl.a. Græsk og romersk skulptur og Ægypten. Bygningens fire fløje har den søjleprydede Festsal som omdrejningspunkt. Stilen er mere klassisk, og facaden mod syd krones af en trappepyramide.

I 1996 opførte arkitekt Henning Larsen (1925-2013) Glyptotekets seneste store tilbygning. Den moderne, klimastyrede bygning rummer skiftende særudstillinger i tre etager og afsluttes af en tagterrasse med én af byens bedste udsigter. Larsen har ladet sig inspirere af både antikke ægyptiske bygværker og af de smalle gader i de små bjergbyger omkring Middelhavet.

I 2006 åbnede Middelhavshorisonten – et stort udstillingsområde med introduktion til antikkens kulturer og de tidlige imperier i Mellemøsten.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.