Foto og film

Som gæst på Glyptoteket er du som udgangspunkt velkommen til at tage billeder til privat brug. Hvis formålet med dit besøg på Glyptoteket udelukkende er at tage billeder eller optage video, skal du altid søge om tilladelse på forhånd. Da vi er et museum, skal du tage hensyn til de andre gæster og kunsten. Derfor gælder følgende regler:

Privat fotografering
Du skal ikke søge om fototilladelse, men blot tage højde for disse forholdsregler:

 • Du må fotografere på museet med et mindre kamera eller en mobiltelefon.
 • Du må gerne bruge blitz – bare ikke i vores udstillinger med malerier.
 • Du må ikke bruge lamper, stativer, selfiestænger eller medbringe andet udstyr.
 • Billederne må ikke bruges kommercielt. Det betyder, at du ikke må medbringe tøj eller andre produkter, som du fotograferer. Ligesom du ikke må tagge tøj eller bruge billederne på kommercielle hjemmesider, i forbindelse med betalte partnerskaber på sociale medier m.m. Hvis du er i tvivl, så kontakt os på info@glyptoteket.dk.
 • Fotosessions, der blokerer passager eller på anden måde er til gene for museets øvrige gæster er ikke tilladt.
 • Er du blevet gift, er det muligt at tage bryllupsbilleder i haven bag Glyptoteket. Bryllupsfotos på selve museet tillades desværre ikke af hensyn til museets øvrige gæster.
 • Enhver henstilling fra museets vagter skal efterkommes.

Professionel fotografering og filmoptagelse
Ved professionelle foto- og filmoptagelser skal du altid søge om tilladelse på forhånd. En foto- eller filmtilladelse vil indeholde retningslinjer for optagelserne.

 • Redaktionelt indhold: Ved redaktionelt indhold er det kun muligt at fotografere og filme på Glyptoteket, hvis dit projekt har direkte relevans for Glyptoteket eller museets samlingsområde.
 • Kommercielt indhold: Der gives ikke tilladelse til fotos eller filmoptagelser, der promoverer kommercielle produkter. Og det er ikke tilladt at tagge tøj eller andre produkter på sociale medier eller bruge billederne på kommercielle platforme eller i forbindelse med betalte partnerskaber.
 • Kunstneriske produktioner: Der gives ikke tilladelse til PR-fotos til trykte udgivelser, musik- eller modeoptagelser. Ligesom der ikke er mulighed for at lave optagelser til egne kunstprojekter, musikvideoer, projekter i forbindelse med uddannelse og lignende.
 • Fotografi og lokationer skal aftales på forhånd. Lokationer kan som udgangspunkt være Vinterhaven, Marmortrappen i Henning Larsen-bygningen, Festsalen og den antikke samling. Der kan ikke fotograferes i de aktuelle særudstillinger. På Marmortrappen står skulpturen Todesfigur af kunstneren Christian Lemmerz, som er indbefattet af copyright. Skal materiale med denne skulptur bruges, søger fotoholdet selv tilladelse hos Christian Lemmerz.
 • Museets almindelige retningslinjer skal til enhver tid overholdes, ligesom enhver anvisning fra museets vagter skal efterkommes.
 • I det efterfølgende materiale kan det nævnes, at billedet er taget på Glyptoteket. Glyptoteket kan derudover ikke nævnes ved navn i tekster, fremgå som samarbejdspartner eller tages til indtægt for et produkt. Glyptoteket kan bede om at få materialet sendt til godkendelse inden publicering.
 • Aflysning af aftalen foregår skriftligt til den kontaktperson, som aftalen er lavet med. Giv hurtigst muligt besked, hvis aftalen må aflyses.

Ansøgning om tilladelse til professionelle foto- eller filmoptagelser
Send en kort ansøgning med en beskrivelse af dit projekt:

– Hvad ønsker du at tage billeder af/optage, og hvor forestiller du dig, det skal foregå?
– Hvad skal dine fotos/optagelser bruges til og i hvilket omfang?
– Hvad er dit set-up, og hvad har du med af udstyr?
– Hvor mange personer er I (navne og funktioner)?
– Hvor mange timer forestiller du dig, at det tager?

Send din ansøgning til presseansvarlig Camilla Kjærsgaard på cakj@glyptoteket.dk
Modtager vi forespørgslen i god tid, er der større chance for, at jobbet kan realiseres. Kun henvendelse på mail besvares. Af ressourcemæssige årsager, giver Glyptoteket kun tilladelse til et begrænset antal fotojobs.

For yderligere spørgsmål om foto- eller filmtilladelse bedes du kontakte os på info@glyptoteket.dk

 

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.