Der er et yndigt land! Guldalderen i ord og billeder

/ Dansk

Åben Skole: Gratis for skoler i København. Vi har et begrænset antal gratis forløb, der kan bookes frem til 1. juli 2022. Forløbene bliver afsat efter først-til-mølle-princippet. Book online nedenfor og husk at skrive ”Åben Skole” i kommentarfeltet.

Forløbet er henvendt til dansk. Det er målrettet til klasser, som i forvejen arbejder med emnet.

På forløbet arbejder vi med billedanalyse, fremstilling og fortolkning. Forløbet indledes med en fælles billedanalyse af Elisabeth Jerichau Baumanns “Moder Danmark” fra 1851. Her skal vi blive klogere på guldalderen som kunstnerisk opblomstringstid og tale om begrebet ”danskhed”. Herefter deles eleverne i mindre grupper og skal selv på skriveopdagelser blandt nogle af Glyptotekets mest ikoniske guldalderværker. Med skriveøvelserne skal eleverne forholde sig til perioden set fra billedkunstnernes perspektiv og sætte sig selv i kunstnerens tid og sted.

Senere i forløbet skal eleverne diskutere guldalderens betydning og danskhed i dag ved at lave kunstneriske interventioner på udvalgte guldalderværker.

Fag- og kompetenceområde:

Dansk: Billedanalyse, Fremstilling og Fortolkning

Målgruppe:

Folkeskolen, 6.-10. klassetrin
Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

COVID-19:
Bemærk: Der er krav om, at personer på 15 år og derover skal fremvise gyldigt coronapas og bære mundbind eller visir for at besøge museet.

Som gæst på Glyptoteket er din sikkerhed i forhold til smitte med Corona (Covid-19) helt afgørende for os.

Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og har indført en række tiltag, der gør et besøg på Glyptoteket til en tryg oplevelse.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid onsdag og fredag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.