Amarna – Solgudens by

Amarna – Solgudens by

/ Historie, Samfundsfag

Forløbet understøtter samfundsfag og historie med særligt fokus på politik og historiebrug.

Forløbet præsenterer eleverne for fortællingen om farao Akhenaten, som grundlagde byen Amarna og dikterede en ny religion, der dyrkede solguden Aten som den eneste tilladte gud. Da Akhenaten døde efter en regeringstid på omkring 20 år, blev byen forladt, og Ægypten vendte ryggen til de religiøse reformer. På forløbet skal eleverne med udgangspunkt i udstillingens scenografi og rum lave øvelser og aktiviteter, som understøtter dialog og diskussion af Amarna-perioden og forskellige styreformer før og nu.

Forløbet giver eleverne mulighed for at udforske ideer, sætte spørgsmålstegn, træne kritisk tænkning og forholde sig til demokratiske grundværdier og spilleregler med henblik på deres egen deltagelse i samfundet i dag.

Undervisningsforløbet foregår i Glyptotekets særudstilling. Læs mere om særudstillingen her.

Fag- og kompetenceområde:
Samfundsfag: Politik
Historie: Historiebrug

Målgruppe:
Folkeskolen, 4.-6. og 7.-10. klassetrin
Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

Stor oplevelse – stort ansvar
Et besøg på Glyptoteket er en stor oplevelse. Som lærer eller pædagog skal du dog være opmærksom på, at de fleste kunstværker på Glyptoteket står frit og let kan beskadiges ved berøring. Derfor har du og din gruppe et stort ansvar, når I bevæger jer rundt. Download vores retningslinjer her.

 

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag 9-14) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.