Skulpturen taler! Romersk kunst som kommunikation

/ Historie

Romerne havde hverken adgang til Facebook, Youtube eller daglige nyheder i fjernsynet. Alligevel formåede de at sprede vigtige budskaber og nyheder ud i hele Romerriget! Det skete bl.a. gennem skulptur, som var et af de vigtigste kommunikationsmidler.

De mange romerske portrætter på Glyptoteket er langt fra tavse. Hver eneste skulptur blev fremstillet med et bestemt budskab for øje, og i forløbet undersøger vi, hvad skulpturerne fortæller os – og hvordan de gør det. Med Romerrigets historiske udvikling som baggrund ser vi på romersk kunst som kommunikation og som materiel kilde til forståelse af et afgørende kapitel i europæisk kulturhistorie: Fra den romerske republik over Augustus til den senere romerske kejsertid. Vi taler om skulpturernes oprindelige kontekster og om romernes brug af skulptur i konstruktionen af historiske fortællinger, når vi undersøger, hvad det egentlig er, skulpturerne så gerne vil fortælle os.

Fag: Historie

Målgruppe
STX, HF, VUC
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner, og vær blandt de første til at få besked om gratis forløb på museet, undervisning i nye særudstillinger og meget mere. Tilmeld dig her.

Stor oplevelse – stort ansvar
Et besøg på Glyptoteket er en stor oplevelse. Som lærer eller pædagog skal du dog være opmærksom på, at de fleste kunstværker på Glyptoteket står frit og let kan beskadiges ved berøring. Derfor har du og din gruppe et stort ansvar, når I bevæger jer rundt. Download vores retningslinjer her.

 

 

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag 9-14) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.