Fra perlelok til patos

/ Oldtidskundskab

Forløbet er fortrinsvis henvendt til oldtidskundskabsklasser, som har gennemgået eller påbegyndt gennemgangen af den kunsthistoriske søjle og fokuseret på skulptur.

Forløbet har to hovedformål. Dels at lade eleverne anvende de kunsthistoriske og arkæologiske begreber, som de har med fra undervisningen, til at afkode Glyptotekets skulpturer og samlingens opbygning. Dels at træne elevernes iagttagelsesevne, give dem øje for detaljerne og forhåbentlig begejstre og motivere dem i mødet ansigt til ansigt med ægte antikke skulpturer.

Forløbet er altså et supplement til undervisningen og samtidig et afbræk fra den. Her er tid til fordybelse og socialt samvær på det sted i landet, hvor betingelserne for at blive forelsket i antik skulptur nok er allerbedst.

Undervejs får eleverne lejlighed til at tale med hinanden om deres iagttagelser i gruppeøvelser og større holdøvelser, hvorefter vi samler op på øvelserne i plenum.

Forløbet er koncentreret om skulptur, primært fritstående, fra den arkaiske til den hellenistiske periode og kan være et udmærket afsæt til, at klassen selv kan fortsætte i Glyptotekets samling af romersk eller nyere skulptur og lave perspektiveringer.

Målgruppe

STX, HF, VUC
Fag: oldtidskundskab
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Information i forbindelse med Covid-19:

Bemærk venligst, at elever på 15 år og derover skal kunne fremvise et gyldigt coronapas samt identifikation i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt ID (ikke ved fremvisning af coronapas i MinSundhed-app eller coronapas-app), så eleven kan dokumentere, at coronapasset tilhører vedkommende.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.