Portrættets magt

/ Billedkunst, Dansk

Åben Skole: Gratis for skoler i København. Vi har et begrænset antal gratis forløb, der kan bookes frem til jul 2021. Forløbene bliver afsat efter først-til-mølle-princippet. Book online nedenfor og husk at skrive ”Åben Skole” i kommentarfeltet.

Gennem praktiske øvelser undersøger eleverne portrætter fra oldtidens Ægypten og bliver klogere på portrætternes symboler og magiske kraft.

Forløbet kan bruges i billedkunst og i dansk. Danskklasser kan øve sig i at analysere portrætter, symboler og hensigt, og billedkunstklasser får mulighed for at arbejde med skulpturanalyse og tegning.

På forløbet skal eleverne arbejde med portrætter fra oldtidens Ægypten gennem praktiske øvelser. Vi skal blandt andet undersøge Glyptotekets største skulptur, som viser farao Ramses II og guden Ptah. Vi undersøger faraoens store ører, forholdet mellem gud og farao, og hvordan de gamle ægyptere stod med kroppen i kunsten. Til sidst tegner vi os selv i oldægyptisk stil og besøger museets mumiekælder, hvor vi leder efter symboler og tegn, som kan fortælle os noget om, hvem de gamle ægyptere var.

Fag og kompetenceområde

Dansk: Analyse og Fortolkning

Billedkunst: Billedanalyse

Målgruppe
Folkeskolen, 4.- 6. klasse
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Book undervisningsforløb

Glyptoteket mumier

 

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid onsdag og fredag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.