Kan træer tale?

/ Billedkunst, Dansk

Åben Skole: Gratis for skoler i København. Vi har et begrænset antal gratis forløb, der kan bookes frem til 1. juli 2022. Forløbene bliver afsat efter først-til-mølle-princippet. Book online nedenfor og husk at skrive ”Åben Skole” i kommentarfeltet.

Forløbet ”Kan træer tale?” kan bruges i dansk og billedkunst. Danskklasser kan øve sig i at fortolke gennem oplevelse, indlevelse og undersøgelse, og billedkunstklasser får mulighed for at tegne og analysere.

Da kunstmaleren Théodore Rousseau skulle male et billede af et stort egetræ, studerede han træet i timevis ude i naturen, inden han gik hjem og gjorde maleriet færdigt i sit atelier. Han studerede træet så længe, at han til sidst følte, det talte til ham. På dette forløb prøver vi at gøre Rousseau kunsten efter. Vi begynder i museets vinterhave, hvor vi skal tegne efter ægte planter og prøve at forestille os, hvad planterne måske ville fortælle os, hvis de kunne tale. Herefter skal vi undersøge Rousseaus maleri af det store egetræ i museets franske samling og prøve at lytte og digte os frem til, hvad træet mon kan fortælle.

Fag- og Kompetenceområde:

Dansk: Fortolkning
Billedkunst: Billedanalyse

Målgruppe:

Folkeskolen, 0.-3. klassetrin
Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

Book undervisningsforløb

 

Theodore Rousseau The Rock Oak på Ny Carlsberg Glyptotek

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid onsdag og fredag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.