Dyr og guder i oldtidens Ægypten

/ Kristendomskundskab

Hvilken rolle spillede dyrene for de gamle ægyptere? Og hvad kan vi lære om deres verdensopfattelse ved at undersøge dyrenes ikonografi og betydning?

Eleverne skal på jagt efter dyreskikkelser i kunst, gude- og efterlivsforestillinger fra oldtidens Ægypten. I Glyptotekets Ægyptiske Samling møder de den dramatiske ægyptiske mytologi, hvor guder i​ sjakal-, løvinde-, falke- og flodhesteskikkelser tager hånd om det menneskelige liv og efterliv, og hvor mumier og magiske ritualer kalder fra gravkammerets mørke. Eleverne møder fortidens mangfoldige religiøse forestillingsverden, hvor dyr spiller en central rolle – som guder, ofre, skriftsymboler og magiske objekter. Undervisningen består af øvelser, rollespil og undersøgelser i samlingen og foregår i dialog mellem elever og underviser.

Fag og kompetenceområde
Kristendomskundskab

Livsfilosofi og etik: Eleven kan udtrykke sig om den religiøse dimension ud fra grundlæggende tilværelsesspørgsmål og etiske principper.

Målgruppe
Folkeskolen, 0.- 3. klasse
Fag: Kristendomskundskab
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.