Dyr og guder i oldtidens Ægypten

/ Dansk

På forløbet undersøger eleverne de gamle ægypteres gudetro og øver sig i at fortolke gennem oplevelse og indlevelse.

Forløbet er henvendt til dansk. Danskklasser kan øve sig i at fortolke gennem oplevelse, indlevelse og undersøgelse. Forløbet er målrettet både til klasser, der allerede ved noget om oldtidens ægyptiske guder, eller som introduktion til emnet.

Forløbet begynder i Glyptotekets Vinterhave, hvor vi sammen skal forestille os, at vi befinder os i det gamle Ægypten. Herefter skal eleverne på jagt efter mytologiske gude- og dyreskikkelser i Glyptotekets ægyptiske samling. Her skal eleverne lytte til dramatiske myter om løvegudinden Sakhmet og underverdenens konge Osiris. De skal også selv bringe deres indlevelsesevne i spil, når vi sammen skal genskabe Osiris’ hjertevejningsseance som et rollespil. Til sidst skal vi i mindre hold lytte til en sanselig lydfortælling om den første ægyptiske mumie og besøge Glyptotekets mumiekælder.

Fag og kompetenceområde
Dansk: Fortolkning

Målgruppe
Folkeskolen, 0.- 3. klasse
Fag: Dansk
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.