Der er et yndigt land! Guldalderen i ord og billeder

/ Dansk

“Kære Moder. Det er en smuk forårsmorgen, og jeg sidder under et træ og skriver dette…”.

På dette forløb undersøger vi de danske guldaldermaleres fortællinger om Danmark ved at sætte os selv i kunstnernes sted. Forløbet er et danskfagligt forløb, hvor vi arbejder med billedanalyse, fremstilling og fortolkning.

Forløbet indledes med en fælles billedanalyse af Elisabeth Jerichaus “Moder Danmark”, hvor vi bliver klogere på guldalderen som kunstnerisk opblomstringstid. Herefter deles eleverne i mindre grupper, og skal selv på skriveopdagelse blandt nogle af Glyptotekets mest ikoniske guldalderværker.

Elevgrupperne får tildelt hver deres guldpapir og skrivegenre: Der skal skrives dagbog ved Jens Juels romantiske skovlandskab, breve fra P.C. Skovgaard og digte fra J.Th. Lundbye. Teksterne kan tages med hjem til videre bearbejdning, eller de kan efterlades hos vores underviser og med tiden indgå i et større “guldalderarkiv” med elevproduktioner her på Glyptoteket.

Fag- og Kompetenceområde:
Dansk: Billedanalyse, Fremstilling og Fortolkning

Målgruppe:
Folkeskolen, 6.-10. klassetrin
Varighed: 90 min.
Antal: Max. 30 elever
Pris: 650 kr.

Information i forbindelse med Covid-19:

Bemærk venligst, at elever på 15 år og derover skal kunne fremvise et gyldigt coronapas samt identifikation i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt ID (ikke ved fremvisning af coronapas i MinSundhed-app eller coronapas-app), så eleven kan dokumentere, at coronapasset tilhører vedkommende.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.