At tale med kroppen – skulpturdialog om krop, følelser og relationer

/ Samfundsfag, Seksualundervisning

Vi undersøger, hvordan følelser udtrykkes i kunsten, og bruger marmorskulpturerne som samtalestarter til emner om krop, seksualitet og grænser.

Forløbet er henvendt til samfundsfag og sundheds- og seksualundervisning. Forløbet kan bruges både som introduktion til emner om krop, seksualitet, følelser og grænser, eller som understøttende undervisning i igangværende forløb, hvor eleverne på forhånd har arbejdet med emnet.

Glyptotekets samling indeholder mange udgaver af ”unge elskende”, som alle udtrykker forskellige former for relationer. På dette undervisningsforløb går vi i dialog med skulpturerne i Glyptotekets moderne samling, hvor begær, forelskelse, hengivelse og grænseoverskridende tilnærmelser kommer til live i marmorskulpturerne. Vi bruger skulpturerne som imaginære cases og laver praktiske tegne- og skriveøvelser for at undersøge og diskutere emner som samtykke, forelskelse, seksualitet, grænser, respekt og kropsbevidsthed.

undervisningsforløb på glyptoteket udskoling

Fag og kompetenceområder
Samfundsfag eller sundheds- og seksualundervisning

Målgruppe
Folkeskolen, 7.- 10. klasse
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

Information i forbindelse med Covid-19:
Bemærk venligst, at elever på 15 år og derover skal kunne fremvise et gyldigt coronapas samt identifikation i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt ID (ikke ved fremvisning af coronapas i MinSundhed-app eller coronapas-app), så eleven kan dokumentere, at coronapasset tilhører vedkommende.

Book undervisningsforløb

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag og onsdag kl. 8-12) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.