Antikken i farver

/ Oldtidskundskab

Smukke hvide skulpturer i hvide bygninger. Sådan har forestillingen om antikken været længe. Skulpturen og arkitekturen var dog slet ikke hvid, men fuld af farver! Vi undersøger, hvad ny viden om antikken i farver betyder for vores billede af antikken.

Forløbet “Antikken i farver” følger farvens udviklingshistorie fra oldtidens Ægypten til antikkens Grækenland og Romerriget og giver et førstehåndsindblik i den fantastiske verden af farver, som indtil for få år siden lå skjult bag forestillingen om den ædle, hvide marmor. Vi skal se eksempler på, hvordan farve og materiale har spillet sammen i utallige kombinationer, og hvordan skulpturen, gennem et nøje planlagt samarbejde mellem billedhugger og maler, er blevet vakt til live på en måde, som vil overraske de fleste! Eleverne kommer i forløbet helt tæt på en farverig verden af skulptur og arkitektur – fra mikroskopiske farvespor til fantastiske rekonstruktioner.

Læs mere om Glyptotekets antikke samling her

Målgruppe
STX, HF, VUC
Fag: Oldtidskundskab
Varighed: 90 min.
Antal: max 30 elever.
Pris: 650 kr.

 

Book undervisningsforløb

Undervisning på Glyptoteket

Nyhedsbrev for skoler og institutioner

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev for skoler og institutioner og modtag nyheder og tilbud om museets undervisningsforløb.

Gratis besøg på egen hånd

Det er gratis for skoler og daginstitutioner at besøge museet. Meld venligst jeres ankomst i forvejen ved at booke en tid nedenfor.

Mere info

Ring på 3341 8111 (Telefontid mandag, onsdag og fredag fra kl. 8-11) eller send en mail til booking@glyptoteket.dk.