Franske mesterværker

Udstilling

Franske mesterværker byder på en sanselig oplevelse af penselstrøg og farver. Udstillingen viser værker fra det 19. århundrede, hvor kunsten går fra at være idealiseret og med høj detaljerigdom til at benytte et mere frit og ofte eksperimenterende udtryk.

De franske mesterværker udviser alle teknisk overlegenhed, nye motiver, farvesammensætninger og kompositioner. Hvert værk er repræsentativt for den enkelte kunstners stil og udtryk. De indfanger kunstnernes æstetik, peger på nye ideer i kunsten og træder frem som enestående mesterværker. Det er Monet, Rousseau, Courbet, Cézanne, Degas og Gauguin når de er bedst!

Nybrud og nytænkning

Det 19. århundrede var skelsættende for fransk kunst. Ved århundredets begyndelse bestemte det franske kunstakademi, Académie des Beaux-Arts, og den årlige Salon-udstilling, mere eller mindre periodens officielle kunst. Men 1850’erne bød på nye strømninger og ideer og de skiftende politiske vinde i Frankrig havde stor betydning for kunstens vilkår. Med de uofficielle udstillingsscener i 1860’erne og den første impressionistudstilling i 1874 opstod der også nye muligheder for kunstnerne.

Forskellige kunstneriske idealer svirrede imellem hinanden i tiden – ophøjet og idealiseret skønhed, bondelivets realisme, lysets flimren og formernes betydning. Værkerne udviser alle teknisk overlegenhed samt nytænkende motiver og kompositioner.

Nyerhvervelse

For første gang vises Klippeegen af Théodore Rousseau, som Glyptoteket har erhvervet med generøs støtte fra Ny Carlsbergfondet.

Træer spillede fra starten af Rousseaus karriere den altoverskyggende hovedrolle, og Klippeegen er et af de mest farvemættede, intense malerier af motivet med dets tætte, duppede penselstrøg. Maleriet af ældgamle, forvredne egetræer, som står blandt mosklædte klipper, var det eneste billede, Rousseau indleverede til Salonen i 1861.

Læs mere +

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.