Edgar Degas' Lille Danserinde, 14 år

Den lille salon – Danserindens nye balletskørt

Udstilling

Vær venligst opmærksom på, at udstillingen i den lille salon desværre er lukket på ubestemt tid i forbindelse med bygningsvedligehold.

Rundtom i verden findes der omkring 25 bronzeafstøbninger af Edgar Degas’ hovedværk Lille danserinde, 14 år (1880-1881). De er udstillet på forskellige museer og står i flere private samlinger, og mange af skulpturerne har igennem tiden fået nye skørter.

I Den lille salon kan du opleve en mindre temaudstilling om Glyptotekets danserinde, der for nylig har fået et nyt, rekonstrueret balletskørt.

Det lyder måske banalt at give skulpturen et nyt balletskørt på, men det har ikke været nogen nem opgave. Degas har nemlig ikke efterladt optegnelser af, hvordan han mente, skørtet skulle se ud – så spørgsmålene er mange og svarene langt fra entydige: For hvilket skørt giver man hende på, når der eksisterer flere forskellige versioner af det? Og hvad med volumen, farve og længde?

Ikke desto mindre skulle skørtet på museets danserinde skiftes. For det gamle skørt var i så dårlig stand, at det ikke kunne tåle at blive udstillet længere, og et museum er forpligtet til at passe på sine genstande for at sikre kulturarven for fremtiden.

Glyptotekets nye skørt er skabt på baggrund af det skørt, som den oprindelige voksskulptur bar i 1881, da hun for første og eneste gang blev udstillet af Degas.

I Den lille salon præsenterer vi det ikoniske værk med det nye balletskørt og fortæller historien om tilblivelsen af skørtet og Degas’ berømte skulptur.

Den lille salon
Den lille salon danner ramme om mindre skiftende udstillinger af fransk kunst. Udstillingsrummet formidler museets arbejde med fransk kunst – et af Glyptotekets hovedområder.

Du finder den lille salon i sal 32.

Rekonstruktionen af skørtet er blevet til i et samarbejde mellem Rebecca Hast (skulpturkonservator på Glyptoteket), Eva Therkildsen (tekstilkonservator), Eva Lilja Jensen (tekstilkonservator), Mia Stensgaard (scenograf), Anja Vang Kragh (designer) og Christine Horwitz Tommerup (kunsthistoriker på Glyptoteket).

Den lille salon - Danserindens nye balletskørt

Årskort

Et helt års adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Museumscaféen Picnic

Picnic serverer moderne mad, kaffen er hjemmeristet, og det hele er skabt med omtanke.

Kalender

Se alle de spændende aktiviteter og arrangementer, som Glyptoteket byder på i årets løb.