Glyptoteket sætter lyd til kunstens hemmeligheder

Kunst skal ikke kun ses. Kunst skal høres, føles og opleves. Glyptotekets nye formidlingsprojekt, Lyt!, giver dig nu mulighed for at lægge øre til museet og komme tæt på værkerne.

Glyptoteket laver løbende lydfortællinger og podcasts til både særudstillinger og de faste udstillinger på museet. Der er lydoplevelser for gæster i alle aldre.

Kom med til særarrangementer, hvor lyden er i centrum. Annonceres i kalenderen her.

Lyt! er muliggjort ved generøs støtte fra Bikubenfonden.

Lydoplevelser om kunsten

Gå på opdagelse i de permanente udstillinger og lyt til historier om kunsten i lydbilleder af Third Ear og lyddesigner Peter Albrechtsen. Lyden tager os med på en rejse i tid og sted gennem 18 forskellige lyttestationer i hele museet. Hør mere om Glyptotekets kunst, historie og arkitektur.

Lyttestationerne er målrettet enten børn eller voksne. Du kan finde en lille kortguide til LYT! i billetsalget.

Lydfortællinger for børn

Glyptoteket skruer op for en verden af lyd, når vi med lydeffekter og musik fortæller de ret så løjerlige græske myter i lydfortællinger for børn.

Hør lydfortællingerne Verdens skabelse og de græske guders fødsel, Perseus og Medusa og Mordet på Cæsar her eller læs mere på vores side for børn.

Third Ear og Glyptoteket

Podcasten Third Ear har været forbi Glyptoteket og se nærmere på samlingerne. Det er der kommet en serie på tre podcasts inspireret af Antikkens verden ud af.

Første afsnit “Hjertevejningen” om oldtidens Ægypten kan høres her:

Andet afsnit “I Gaius Caligulas tid” om det gamle Rom kan høres her:

Resten af serien udkommer i slutningen af juli 2021.

Skrevet, optaget, redigeret og fortalt af Tim Hinman og Martin Birket-Smith.

Radio Glyp

Særudstillingen Bes. Dæmongud – Ægyptens beskytter  giver museets gæster mulighed for at komme tæt på Bes. Som noget helt nyt har vi udviklet et musikalsk fantasiunivers, der kan opleves i et særligt familierum.

Her kan man høre Bes synge og fortælle om sine mange forskellige roller; som soldat, beskytter og danser. Bes er nemlig inviteret i studiet i fantasi-radioprogrammet Gudemusik på radiokanalen Radio Glyp. Musikken er nykomponeret til udstillingen af komponist og musiker Emil Jensen.

Hør sangene fra Radio Glyp herunder.

Podcasts fra udstillinger og arrangementer

Glyptoteket sætter lyd til kunsten. Vi laver løbende lydspor og podcasts til både særudstillinger, de faste udstillinger og arrangementer på museet.

Hør Tal R i samtale med Lea Guldditte Hestelund om skulptur, kom med til middag hos Trimalchio i en podcast fra udstillingen Beriget og beruset. Forsvundne skatte fra Romerriget og dyk ned i oplæsninger af breve til og fra Helge Jacobsen fra udstillingen Samleren i skyggen. Helge Jacobsens pinakotek.

Find Glyptotekets lydarkiv på Soundcloud her.

Antikkens Rom

Lyt til podcast om Antikkens Rom.

Byen på de syv høje har haft stor betydning for vores samfund og kultur, og i en todelt serie gennemgår Kongerækken Roms udvikling fra de blodige myter om byens oprindelse over storhedstiden til imperiets dramatiske fald. Seriens første 10 afsnit blev produceret i et samarbejde mellem Glyptoteket og Politiken Historie i 2018.

Find podcastserien her, eller hvor du normalt lytter til podcast.

Græske klassikere

Har du styr på dine græske klassikere?

Græske klassikere er en række samtaler på Glyptoteket, hvor vi folder udvalgte græske klassikere ud og bliver klogere på dem sammen. Selvom klassikerne blev skrevet for flere tusinde år siden, er de stadig aktuelle den dag i dag. Samtalerne er skabt i samarbejde med Hans Reitzels forlag.

Samtalerne er blevet til fire podcasts, som du kan lytte til her.

Du kan også søge efter ”græske klassikere” på din foretrukne podcastplatform.

Har du spørgsmål? Du er altid velkommen til at skrive til info@glyptoteket.dk