Blomster i vinterhaven på Glyptoteket

Sommerhilsen fra direktøren

Publiceret den 30. juni 2020

Den 29. maj kunne vi endelig genåbne Glyptoteket efter mere end 2 måneders nedlukning. Det var en stor dag for os alle, der arbejder på museet, og vi glæder os stadig over at mærke museet summe af liv igen.

Hverken Glyptoteket eller alle andre museer har helt så mange gæster, som vi plejer at have her i forsommeren. Derfor sætter vi stor pris på jer, der allerede har været forbi, og vi håber at se endnu flere i løbet af sommeren. Glyptoteket råder over mange kvadratmeter, så det er muligt at besøge museet og samtidig holde behørig afstand og få en god oplevelse.

Glyptoteket er omfattet af folketingets sommerpakke, så man kan endda opleve det hele for den halve pris!

Glyptoteket tilbyder en lang række nye seværdige udstillinger og oplevelser i sommeren. Man kan for eksempel opleve den nye anmelderroste særudstilling Tal R. Dyr og mennesker eller nyophængningen af museets fine samling af dansk kunst fra perioden 1780-1930. Udstillingen Samleren i skyggen. Helge Jacobsens pinakotek, der åbnede i februar og også har fået mange gode anmeldelser, er forlænget og kan ses frem til den 18. oktober 2020.

I april skulle vi have åbnet den ægyptiske særudstilling Bes. Dæmongud – Ægyptens beskytter, men vi har heldigvis fået mulighed for at vise udstillingen næste år, hvor den åbner 20. maj 2021. Vi har også været i fuld gang med at planlægge en længe ventet udstilling om Paul Gauguin, Paul Gauguin. Hvorfor er du vred? der oprindeligt skulle åbne i september. Covid-19 har været en udfordring i forhold til planlægningen, men det er lykkedes os at rykke udstillingen til november 2020. Udstillingens åbningsdato bliver offentliggjort snarest muligt.

Der er mange nye og spændende tilbud i sommerkalenderen på Glyptoteket. Hold øje med kalenderen for yderligere oplysninger om udstillinger, omvisninger, Torsdag på taget, sommerkoncerter, tilbud til børn og familier osv.

Jeg ser frem til min første sommer på Glyptoteket med masser af kunst og oplevelser, og vi glæder os til at byde både store og små velkommen på museet.

Gertrud Hvidberg-Hansen

Direktør