Renovering af tagpyramide

Publiceret 17. november 2021

I efterår og vinter 2021 undergår pyramiden på Glyptotekets tag en grundig renovering med henblik på at sikre den for eftertiden og skabe en endnu flottere facade. Overfladen bliver afrenset og fugerne udskiftes. Fra start oktober vil der derfor stå et stillads i Glyptotekshaven. Stilladset fjernes igen, når arbejdet er afsluttet.

Trinpyramiden med 24 trin er placeret på sydsiden af Glyptoteket over mausoleet i Kampmanns bygning fra 1906. Ovenpå pyramiden står gudinden Athena og skuer over byen. Statuen er en kopi af en Athena statue fra Velletri (som i sig selv er en romersk kopi af en græsk statue fra ca. 420 f.Kr.). Hun står med en mindre statue i hånden, nemlig sejrsgudinden Nike, som er en typisk klassisk opstilling, som vi bl.a. kender fra Phidias’ kult-statue i Parthenon templet i Athen.

Vi glæder os til at fremvise pyramiden igen efter renoveringen.

Om museet

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen.

Presse

Kontaktoplysninger, fakta om Glyptoteket samt pressefotos- og meddelelser.

Udstillinger

Udstillingerne indeholder både kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.