Påskehilsen fra direktøren

Publiceret den 30. marts 2021

Det første kvartal af 2021 er gået. Som I alle ved, har det endnu ikke været muligt at gå på museum i Danmark. Nu lakker det heldigvis mod enden, og vi glæder os usigeligt meget til at byde Jer velkommen igen onsdag den 21. april.

Vi har fået så meget som muligt ud af lukkeperioden. Det betyder først og fremmest, at når vi åbner dørene igen, står den helt nye særudstilling, Auguste Rodin – Forskydninger, klar.

Jeg tør godt love, at det er en stor oplevelse at se Rodins berømte skulptur, Grubleren, udstillet i museets sale i helt andre omgivelser, end man ellers oplever skulpturen i museumshaven. Skulpturen er nu bragt sammen med en lang række andre værker fra museets egne samlinger og fra Musée Rodin i Paris.

Som noget helt nyt har vi samarbejdet med to teaterscenografer, Mia Stensgaard og Anja Kragh Vang, for at skabe en anderledes og sanselig udstilling. Den glæder vi os meget til at vise Jer.

Museets håndværkere har også haft travlt, imens museet har stået tomt. Vi har blandt andet klaret nogle af de mere larmende og støvende projekter, som ellers er svære at gennemføre, når der er gæster på museet.

Det betyder for eksempel, at vi har fået nyindrettet et magasin, hvor der opbevares kostbare ægyptiske kunstværker, palmerne i Vinterhaven er blevet beskåret og springvandet er gjort forårsklart, så vores grønne oase er klar til Jer.

Derudover har vi også fået sat ny automatik på hoveddøren, så det er nemmere at komme ind og ud, og så har vi fået pudset omkring 2.000 m2 ovenlysvinduer.

Vi kan næsten ikke vente med at slå dørene op igen og byde Jer alle inden for både til den nye særudstilling med Rodin, den anmelderroste særudstilling Paul Gauguin – Hvorfor er du vred?. Udover det er der også en udsøgt mulighed for at opleve en række andre franske navne i en helt ny præsentation af museets fornemme franske samling. Her finder I værker af bl.a. Camille Corot, Théodore Rousseau, Jean-Baptiste Carpeaux, Gustave Courbet og Édouard Manet.

Nu rydder vi op efter håndværkerne og rengøringen er i fuld gang med at tørre af, spritte af og i det hele taget gøre museet klart til den 21. april, når vi kan ses igen.

Indtil da må vi ses i det fri, hvor der heldigvis også er mange gode kunstoplevelser. Museets facader og grønne områder er fyldt med fantastiske skulpturer. Jeg kan kun anbefale et besøg i den smukke Glyptotekshave på en solrig forårsdag.

Vi glæder os!

Gertrud Hvidberg-Hansen

Direktør