Nytårshilsen fra direktøren

Publiceret den 4. januar 2021

Godt nytår!

Så kom vi ind i 2021, og vi havde glædet os meget til at åbne museet. Men vi må desværre stadig holde dørene lukkede pga. forlængede restriktioner. 2020 blev således året, hvor vi måtte lukke museet for gæster hele to gange. Vi håber, at når vi forhåbentlig snart igen kan åbne dørene, så forbliver de åbne.

Der skal i hvert fald ikke være tvivl om, at vi savner alle vores gæster. Vi arbejder på højtryk på at planlægge mange nye og spændende oplevelser til, at vi kan åbne igen.

Først og fremmest, så står den anmelderroste særudstilling Paul Gauguin – Hvorfor er du vred? bare og venter på, at der igen er gæster, der kan gå på opdagelse i den. Men der er også mere godt på vej. Allerede den 25. marts kan man opleve endnu en af de helt store kunstnere i fransk kunst, når vi åbner særudstillingen Auguste Rodin – Forskydninger. Glyptoteket ejer en enestående samling af Rodins skulpturer. I særudstillingen sættes dele af denne samling ind i en helt ny ramme med fokus på Rodins arbejdsmetoder. Særudstillingen inkluderer både Rodins skulpturer og tegninger samt genstande fra hans private antiksamling, hvoraf en stor del er indlånt fra Musée Rodin i Paris.

I foråret 2020 havde vi annonceret særudstillingen Bes. Dæmongud – Ægyptens beskytter, men på grund af nedlukningen måtte vi udskyde den et helt år. Vi glæder os derfor til, at vi endelig kan invitere jer ind i Bes’ magiske verden, når den åbner i maj måned. Efteråret 2021 står atter i skulpturens tegn, da vi er i fuld gang med at planlægge en storslået udstilling om billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen.

Vi planlægger også en lang række arrangementer og aktiviteter for både store og små, og jeg håber inderligt, at vi snart kan invitere jer indenfor i vinterhaven, udstillingerne og samlingerne igen.

Læs mere om alle udstillinger, arrangementer og aktiviteter her på museets hjemmeside.

Vi glæder os til at byde jer velkommen på Glyptoteket i 2021, når vi åbner igen.

Gertrud Hvidberg-Hansen

Direktør