Glyptoteket er åbent igen!

I mere end 2 måneder har dørene ud til Dantes Plads været lukkede, men nu er museet åbent igen!

Mens museet har været lukket, har vi haft travlt: Vi har blandt andet sørget for at få forlænget særudstillingen Samleren i skyggen. Helge Jacobsens pinakotek (læs mere her), så den kan opleves helt frem til 18. oktober 2020. Vi har også været i fuld sving med at sætte en helt ny særudstilling op – nemlig Tal R. Dyr og mennesker (læs mere her), der åbner den 18. juni. Vi er også i gang med at få vores samling af dansk kunst fra perioden 1780-1930 på plads – den kan man opleve igen fra starten af juli.

Museumsbutikken og Picnic åbner selvfølgelig også sammen med museet (læs mere her).

Vi glæder os til at se jer alle på Glyptoteket igen, men det hele bliver selvfølgelig ikke helt som før. Derfor har vi her samlet alt, hvad der er værd at vide om, hvordan vi alle passer på hinanden, samtidig med, at vi får gode museumsoplevelser sammen.

De første par dage skal vi alle vænne os til retningslinjerne, så vi håber, vi kan hjælpe hinanden og I vil bære over med os, hvis det hele ikke går helt så hurtigt, som det plejer.

Retningslinjer
Som gæst på Glyptoteket er din sikkerhed helt afgørende for os. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger, og har indført en række tiltag, der gør et besøg på Glyptoteket til en sikker og forsvarlig oplevelse.

Billetter:
Vi opfordrer alle til at købe billet eller årskort online her

Billet eller årskort bliver scannet i forhallen ved ankomst på museet.

Hvis du ikke har mulighed for at købe billet online, er det dog stadig muligt at købe en billet i billetsalget.

Hvis man ønsker at se særudstilling(er) på en tirsdag skal der købes billet til disse. Særudstillingsbilletter kan kun købes i billetsalget på museet.

Se alle billetpriser m.m. her

Åbningstider:
Vores åbningstider er som de plejer. Derudover har vi åbent både 2. pinsedag (1. juni) og Grundlovsdag (5. juni), hvor vi ellers normalt har holdt lukket, så der her i starten bliver ekstra mulighed for at besøge museet.

Se vores åbningstider her

Afstand:
Glyptoteket er et stort hus, hvor der er plads til rigtigt mange mennesker. Vi sørger hele tiden for, at der ikke samles for mange mennesker på et sted:

Vi tæller alle gæster ved indgangen til museet og igen ved udgangen for at sikre, at der aldrig er for mange mennesker på museet ad gangen.

Vi har opsat skilte og afstandsmarkeringer ved steder, hvor der kan opstå kø. Vi opfordrer til, at alle hjælper med at holde afstand og vi hjælper selvfølgelig også med at sikre at retningslinjerne bliver overholdt.

Hygiejne:
Der er håndsprit til rådighed og mulighed for jævnlig og grundig håndvask på museets toiletter.

Rengøring:
Vi gør ekstra meget rent på Glyptoteket. Særligt er der fokus på kontaktflader, der udsættes for hyppig berøring.

Garderobe:
For at mindske antallet af kontaktflader opfordrer vi vores gæster til så vidt muligt ikke at bruge garderoben. Det betyder blandt andet, at man som gæst skal være opmærksom på, hvad man medbringer af tasker.

Man må ikke medbringe tasker med et rumfang større end 30x30x10 cm. Hvis man alligevel er nødt til at medbringe en større taske, så er det stadig muligt at benytte garderoben.

Kontakt
Har du spørgsmål eller ønsker vejledning under dit besøg, står vi til rådighed for at hjælpe dig. Vi beder dog om, at du husker at holde afstand til museets medarbejdere.

Grupper, omvisninger og undervisning:
I henhold til anbefalingerne fra myndighederne afholder vi indtil videre ikke arrangementer, omvisninger, undervisning m.m., der kan få gæster til at stimle sammen. Hold øje med kalenderen for yderligere information.

Anbefalinger fra myndighederne:
Vi beder alle vores gæster følge myndighedernes anbefalinger og vejledninger:

Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19. Det gælder også milde symptomer.

Vask dine hænder ofte – eller brug håndsprit.

Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter.

Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere.

Hold mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre).

Undgå håndtryk og kram.

Bed andre tage hensyn.